Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Inspectoratul școlar vrea să desființeze o clasă de a 9-a de la Liceul Ana Ipătescu din Gherla – VIDEO

0 277

Colectivul profesorilor Liceului Teoretic „Ana Ipătescu Gherla”, membrii de sindicat și nu numai, vă aduce la cunoștință decizia nedreaptă, din punctul nostru de vedere, a Inspectoratului Școlar Județean Cluj de aprobare/alocare în planul de școlarizare pentru anul școlar 2017-2018 a unui număr de doar două clase a IX-a de liceu din cele trei cerute de conducerea liceului și votate în Consiliul de administrație și Consiliul profesoral și vă solicită investigarea și constatarea modului abuziv și discriminatoriu în care s-a procedat, precum și îndreptarea situației create astfel, prin aprobarea celor trei clase de nivel liceal, în mod corect și justificat cerute.

De la revoluție și până în prezent liceul a funcționat și funcționează și acum cu cel puțin 3 clase de liceu pe nivel, cu rezultate foarte bune, după cum vom arăta în continuare.

Precizăm că în data de 30.01.2017, directorul liceului, prof. Radu Ielcean, a adus la cunoștința dascălilor, convocați în Consiliu profesoral, decizia ISJ CJ de a aproba doar două clase a IX-a cu specializările Informatică și Filologie și desființarea specializării Științe-sociale de la acest nivel. Motivul transmis, pentru care s-a luat această decizie, a fost o presupusă scădere a numărului de elevi la nivelul municipiului Gherla, precum și tendința generală de a se stimula dezvoltarea liceelor cu profil tehnologic.

Ca urmare, profesorii Liceului Teoretic Ana Ipătescu întruniți în ședință de sindicat în data de 31.01.2017 au decis în unanimitate înaintarea unui Memoriu către ISJ CJ cu solicitarea de revenire asupra deciziei și aprobarea celor 3 clase cerute, memoriu care să fie însoțit de punctul de vedere argumentat, al dascălilor liceului, referitor la această problemă (a se vedea la anexe copia după procesul verbal al ședinței).

În data de Miercuri, 01.02.2017, prin reprezentantul profesorilor, lider de sindicat, prof. Câmpean Ciprian memoriul sus-amintit a fost înregistrat la secretariat ISJ CJ cu nr. 999/ 01.02.2017, la secretariatul Primăriei și Consiliului local Gherla cu nr. 1024/01.02.2017 și la secretariat SLIPC (Sindicatul Liber din Învățământul Preuniversitar Cluj). Joi, 02.02.2017 solicitarea noastră legitimă și argumentată a fost discutată în ședința consiliului de administrație al ISJ CJ, punctul nostru de vedere fiind susținut de vicepreședinte SLIPC d-na Vioara Temian care, la finalul a mai bine de o jumătate de oră de discuții pe marginea memoriului, nu s-a declarat convinsă de argumentele aduse de ISJ CJ, menite să explice decizia de tăiere a unei clase de liceu luată anterior și menținută atât atunci cât și acum la momentul redactării acestui nou memoriu.

Vineri, 03. 02. 2017, liderul de sindicat, d-l prof. Câmpean Ciprian a luat la cunoștință direct de la d-na vicepreședinte Vioara Temian, despre ceea ce s-a discutat, prin deplasare la sediul SLIPC și de asemenea direct de la Inspectorul Școlar General printr-o scurtă audiență.

După vacanța intersemestrială, luni, 13.02.2017 d-l prof Câmpean Ciprian a adus la cunoștința profesorilor liceului (verbal și scris) detalii din discuțiile de la nivelul consiliul de administrație al ISJ CJ și din audiența de la d-l Inspector Școlar General, precum și mesajul de menținere a deciziei luate anterior de către ISJ CJ, de tăiere a unei clase de liceu pentru anul școlar următor 2017-2018, stabilindu-se, apoi în unanimitate continuarea demersurilor noastre de îndreptare a situației prin înaintarea către MEN a memoriului de față. S-a considerat că așteptarea unui răspuns scris din partea ISJ CJ nu este de natură să schimbe nimic nici în natura argumentelor deja cunoscute și comunicate verbal de către ISJ CJ și nici în creșterea șanselor de soluționare a solicitărilor noastre, ca urmare a timpului de așteptare legal de 30 de zile lucrătoare, a răspunsului scris.

Menționăm că am fi dorit ca răspunsul să fie dat într-un timp mai rezonabil, în primele două săptămâni de la înregistrarea memoriului nostru la ISJ CJ, având în vedere gravitatea consecințelor acestei decizii, pe termen mediu și lung, pentru liceul nostru, pe care dorim s-o vedem îndreptată în cel mai scurt timp posibil, fiind însă pe deplin conștienți de dreptul ISJ CJ de a recurge la perioada întreagă, până la ultima zi legală de transmitere a acestuia.

Spre edificare cu privire la punctul de vedere și argumentele noastre cu privire la problema semnalată și în sprijinul solicitării noastre legitime de reparare a acestei situații nedrepte, prezentăm mai jos Memoriul înaintat către ISJ CJ, urmat de Analiza și răspunsurile noastre la cele discutate în ședința Consiliului de administrație al ISJ CJ și în audiența la Inspectorul Școlar General al ISJ CJ:

1. Memoriul înaintat către ISJ CJ

Către Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Colectivul profesorilor Liceului Teoretic „Ana Ipătescu Gherla”, membrii de sindicat și nu numai, solicită Inspectoratului Școlar Județean Cluj reconsiderarea deciziei de aprobare/alocare în planul de școlarizare pentru anul școlar 2017-2018 a unui număr de doar două clase a IX-a de liceu din cele trei cerute de conducerea liceului și votate în Consiliul profesoral.

Precizăm că în data de 30.01.2017, directorul liceului, prof. Radu Ielcean, a adus la cunoștința dascălilor, convocați în Consiliu profesoral, decizia ISJ CJ de a aproba doar două clase a IX-a cu specializările Informatică și Filologie și desființarea specializării Științe-sociale de la acest nivel. Motivul transmis, pentru care s-a luat această decizie, a fost o presupusă scădere a numărului de elevi la nivelul municipiului Gherla, precum și tendința generală de a se stimula dezvoltarea liceelor cu profil tehnologic.

În opinia noastră, amândouă justificările sunt însă false, deoarece considerăm că nu pot fi argumentate. Problema referitoare la scăderea numărului de elevi reprezintă o găselniță, aceasta putând fi înțeleasă doar parțial, deoarece trebuie avut în vedere faptul că pentru Liceul „Ana Ipătescu” Gherla au optat an de an absolvenți de gimnaziu din Gherla, din zonele limitrofe, Dej și chiar Cluj, deci această scădere este relativă

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More