Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Instanţa a respins insolvenţa Universităţii Cluj

0 106

SUPORTERI U CLUJ

Tribunalul Comercial din Cluj a respins luni seara cererea de intrare în insolvenţă depusă de Ioan Mărginean, reprezentantul acţionarului majoritat al clubului ardelean.

Judecătorul Daniela Hamciuc, de la Tribunalul Comercial a respins azi în şedinţă publică de la Cluj Napoca, solicitarea depusă de administratorul Ioan Mărginean, în data de 3 ianuarie, de intrare în insolvenţă.

Cererea de intrare în incapacitate de plată nu a fost susţinută azi la tribunal de Ioan Mărginean sau de reprezentanţi ai acţionarului majoritar al clubului.

Au fost prezenţi însă avocaţii altor societăţi, acţionari minoritari la clubul de fotbal.

Elisabeta Retegan, avocatul firmei Oncos SA, care este unul dintre acţionarii minoritari ai Universităţii Cluj, a solicitat instanţei să anuleze procedura intrării în insolvenţă, pe motiv că nu au fost consultaţi restul acţionarilor referitor la iniţierea acestei proceduri. Reprezentanţii legali ai companiei au mai precizat în instanţă că acţionarul majoritar al clubului s-a sustras în mod repetat de la Adunările Generale ale Acţionarilor şi că de peste 3 luni de zile acestea au fost amânate succesiv.

Situaţia financiară a clubului clujean este una extrem de delicată.Datoriile societăţii se ridică la 3 milioane de euro iar jucătorii şi angajaţii nu şi-au mai primit salariile de 4 luni de zile.
O posibilă vesta de salvare putea veni de la oficialii Alexandrion Grup, dar Ioan Mărginean nu a ajuns la o înţelegere cu producătorul de băuturi alcoolice, respingând oferta acestuia, care presupunea şi efectuarea unui audit dar şi un control de la ANAF.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More