Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Institutul Revoluției, condus de Ion Iliescu, desființat. Instituția, „o platformă politică”

0 540

Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989 s-a desființat prin intermediul unei ordonanțe de urgență. Această instituție a servit ca platformă politică și a dus la propagarea unor informații distorsionate despre Revoluția din 1989.

Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989, instituție condusă de către Ion Iliescu, urmează a fi desființat din cauza unei ordonanțe de urgență adoptată azi de către guvern.

Astfel, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a acestei ordonanţe de urgenţă, se va stabili destinația patrimoniului Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989, notează cei de la AGERPRES.

Una dintre motivațiile pentru desființarea institutului este irelevanța dintre activitățile acestei instituții și sumele cheltuite de la bugetul de stat. Guvernul mai stipulează și faptul că „instituţia a reprezentat o platformă politică, iar în pofida enunţării veniturilor proprii ca sursă de finanţare, încă de la început activitatea instituţiei a fost finanţată de la bugetul de stat aproape în totalitate”.

„Prin activitatea sa, Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989 s-a dovedit a fi un for ermetic al cărui scop real vizează asigurarea unor poziţii publice finanţate din fonduri publice pentru interese personale, iar Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989 nu a prezentat o conduită adecvată statutului de instituţie publică pe care îl deţine în relaţia cu cetăţenii”, se mai notează în ordonanța emisă de Guvern.

Cea mai gravă acuzație se referă însă la faptul că prin intermediul acestui Institut s-a dus la distorsionarea și interpretarea unor informații despre acțiunile din timpul Revoluției din Decembrie 1989, informații ce au pus adevărate piedici în controversatul „Dosar al Revoluției”.

În fapt, evenimentele organizate de Institut au vizat propagarea în spaţiul public a unor interpretări asupra Revoluţiei Române din 1989 menite să se contrapună cercetărilor aflate în curs, desfăşurate de organele de anchetă în „Dosarul Revoluţiei”, se mai notează în ordonanța de urgență a Guvernului.


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More