Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Instructor auto prins beat. Îi pregătea pe elevi pentru obținerea permisului

0 54

examen scoala soferi

Poliţiştii clujeni au depistat un instructor auto în timp ce efectua cursuri sub influenţa alcoolului. Acestuia i s-a reţinut permisul de conducere, i s-a aplicat o amendă de 810 lei şi i s-a retras atestatul profesional.

Astăzi, poliţişti rutieri din cadrul I.P.J. Cluj, cu sprijinul  inspectorilor din cadrul Inspectoratul de Stat pentru Control în Transportul Rutier, au acţionat pentru prevenirea şi sancţionarea abaterilor rutiere.

Au fost vizate, cu precădere, activităţile derulate de către instructori din cadrul şcolilor de şoferi care nu respectă normele rutiere în trafic. S-a avut în vedere şi respectarea de către aceştia a metodologiei de desfăşurare a cursurilor de pregătire practică a persoanelor care doresc să obţină permisul de conducere.

În acest context, pe strada Plevnei, din municipiul Cluj-Napoca, a fost depistat un instructor auto, de 44 de ani, în timp ce pregătea cursanţi pentru obţinerea permisului de conducere, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Bărbatul de 44 de ani, din Cluj-Napoca, a fost testat cu aparatul etilotest şi a reieşit că avea o concentraţie de 0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În baza celor constatate, instructorului auto i s-a reţinut permisul de conducere pentru 90 de zile şi a fost amendat contravenţional cu 810 lei, conform prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Totodată, acestuia i s-a retras atestatul profesional în baza căruia derula activităţile de instruire în vederea obţinerii permisului de conducere.

Poliţiştii continuă acţiunile de prevenire şi sancţionare a acestui gen de fapte, astfel încât siguranţa celorlalţi participanţi la trafic să nu fie periclitată.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More