Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Întâlnire de lucru a primarilor PSD din zona Dej – Gherla, cu parlamentarii și consilierii județeni clujeni – FOTO/VIDEO

0 297

Primarii și viceprimarii PSD din municipiile și comunele din zona Dej – Gherla s-au întâlnit azi la Dej cu reprezentanți ai Parlamentului României, consilieri județeni și reprezentanți ai autorităților publice, în cadrul unei întâlniri de lucru organizată la inițiativa deputatului Cornel Itu.

Pe lângă deputatul dejean, gazda acestui eveniment, la întâlnire au mai participat senatorul Alexandru Cordoș, consilierii județeni Remus Lăpușan, Vasile Sălătioan, Vladimir Mătusan și Laurențiu Oprea, președintele PSD Cluj Horia Nasra, dar și primari și viceprimari din comunele din Colegiul 6, alături de alți social-democrați și reprezentanți ai Agenției pentru Protecția Mediului Cluj și ai Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj.

Cornel Itu a ținut mai întâi de toate să-i felicite pe cei prezenți pentru rezultatele obținute în alegerile locale din luna iunie, insistând să amintească celor prezenți succesul în cifre al social-democraților la alegeri, după care i-a rugat pe fiecare în parte să adreseze întrebări și să expune problemele cu care se confruntă în conducerea localităților care i-au ales în funcție.

Horia Nasra, noul președinte al PSD Cluj, a rostit un discurs virulent, îndreptat în principal către opoziția PNL de la nivelul Consiliului Județean Cluj, acuzând faptul că județul se confruntă cu mari probleme de ordin administrativ din cauza proastei administrări a liberalilor în forul decizional județean.

Nara și-a încheiat discursul printr-un îndemn la ”luptă” adresat colegilor săi în vederea apropierii alegerilor parlamentare, rugându-i totodată pe primari să se lupte cu toate forțele pentru a-și îndeplini promisiunile făcute în campania electorală față de cetățenii care le-au încredințat mandatele.

Același apel la unitate l-a adresat și senatorul Alexandru Cordoș, care și-a felicitat și el colegii pentru scorurile de la alegeri, dar și deputatul Cornel Itu, care a solicitat consilierilor județeni prezenți să depună toate eforturile și insiste pentru rezolvarea unor probleme de maximă urgență ce privesc județul Cluj, cum ar fi situația deșeurilor menajere, cea a centrului Agro Transilvania și cea a abatorului de la Iclod, proiecte aflate deja de prea mult timp pe masa consilierilor județeni.

De situația dezastruoasă a deșeurilor din județul Cluj s-a legat și primarul Dejului, Costan Morar, care a scos în evidență faptul că a fost primul edil din județ care a găsit soluția de depozitare a deșeurilor la Odorheiu Secuiesc, dispunând în același timp ca diferența de preț în ceea ce privește transportul acestora să fie suportată de la bugetul local, model adoptat ulterior și de către colegii săi social-democrați, primari ai localităților din zonă.

Teodora Muncelean, viceprimar al municipiului Dej, a ținut să atragă atenția asupra faptului că la această întâlnire au fost prezente foarte puține femei: ”Doamnele trebuie încurajate mai mult să se implice în politică. Văd că aici doar eu și Iulia Trif (viceprimar Gherla) suntem singurele femei viceprimar. Vreau să-i felicit pe primarii de la Dej și de la Gherla că au avut curajul să propună femei în aceste funcții”.

Primarul municipiului Gherla, Ioan Neselean, a fost scurt în declarații, dar a făcut și el apel la unitate între colegii social-democrați în pregătirea terenului pentru alegerile parlamentare de la iarnă. Primarul gherlean a fost completat de consilierul județean Vasile Sălătioan, care a ținut să precizeze că numărul mare de primării și consilii locale câștigate prin majorități de către PSD în Cluj, îi face încrezători într-un rezultat excelent la parlamentare.

A urmat rândul primarilor de comune să-și spună păsurile și problemele cu care se confruntă de la preluarea acestui mandat. Tiberiu Zelencz, noul primar de la Mica a cerut ajutor din partea consilierilor județeni pentru urgentarea proiectelor de canalizare a comunei: ”Suntem printre comunele codașe din județul Cluj.Nu avem apă, canalizare sau gaz. suntem zero. Fac apel la parlamentarii noștri și la consilierii județeni să ne ajute pentru implementarea proiectelor noastre, în primul rând canalizarea.”

Primarul comunei Cuzdrioara, Casian Rus s-a declarat nemulțumit de reacția autorităților în ceea ce privește aprobarea proiectelor pe care le are în implementare în comuna sa: ”Avem proiecte aprobate în așteptare și stăm din primăvară pentru o ștampilă. Avem 17 miliarde în conturi și nu-l putem demara. Avem alte proiecte în așteptare și așteptăm să vină comisiile. Cineva e cu frâna de mână trasă. S-a schimbat legea achizițiilor publice. Nu mai putem cumpăra nici măcar un sul de hârtie igienică decât de pe SEAP. Nu mai putem lua nimic dacă nu trece prin SEAP, iar acolo sunt niște condiții și niște prețuri anormale.”

La toate aceste probleme, mai marii PSD au solicitat ca primarii să adreseze nemulțumirile și problemele lor autorităților competente în domeniu, solicitând totodată să le ceară ajutorul de fiecare dată când parlamentarii sau consilierii județeni pot interveni pentru rezolvarea neajunsurilor în ceea ce privește dezvoltarea proiectelor aflate în derulare și demararea unora noi.

Vedeți toate declarațiile de la întâlnirea de lucru în materialul video de mai sus.

 


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More