Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Întâlnire între viitori antreprenori şi personalităţi din instituţii clujene la Dej

0 82

antreprenori

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Cluj, în colaborare cu CDI Consult, organizează miercuri şi joi – 31 iulie-1 august 2013, începând cu ora 10, la Hotel Black Tulip din Dej, un nou eveniment în cadrul proiectului „Centrul de Tranziţie de la JOB la SmartJOB”, cu ocazia finalizării cursurilor de antreprenoriat, la care vor participa cei 92 de absolvenţi, alături de organizatori. „Antreprenorul SMART” este un seminar de instruire în domeniul antreprenoriatului, reunind câteva persoane importante care vor susţine prezentări pe mai multe teme, precum şi discuţii interactive cu absolvenţii.

 

În Ziua 1 – miercuri, 31 iulie – seminarul va fi deschis de către Daniel Don, Directorul Executiv al AJOFM Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, Prefectul Judeţului Cluj, Costan Morar, Primarul oraşului Dej, Cornel Itu, deputat, şi de Ioan Tecar, Directorul Executiv al companiei SC MG TEC Grup SA. Un invitat special care va continua suita de prezentări din cadrul seminarului va fi Marius Bostan, Preşedinte Fondator al Fundaţiei Naţionale a Tinerilor Manageri (FNTM). Tot în prima zi, absolvenţii vor avea posibilitatea de a sta de vorbă cu specialiştii pe marginea planurilor lor de afaceri, fiindu-le oferite sfaturi, recomandări şi răspunsuri la eventuale întrebări.

 

Ziua 2 – joi, 1 august – continuă şirul de prezentări gândite pentru acest seminar de instruire antreprenorială cu un prim panel despre finanţările disponibile pentru antreprenori, moderată de către un reprezentant de la OTIMMC, ajutându-i pe absolvenţi să identifice, în funcţie de nevoile şi ideile de afaceri ale fiecăruia, acele oportunităţi de finanţare mai potrivite şi mai uşor accesibile. Apoi, un expert în studii juridice, Ana Melania Stanese, va discuta despre legislaţia în dreptul muncii şi proprietate intelectuală – mărci, indicaţii geografice, după care Alina Costea, expert contabil, va aduce în faţa participanţilor subiectul fiscalităţii şi alte aspecte de interes în acest sens, oferind sfaturi utile pentru următoarele afaceri ale absolvenţilor. Seminarul se va încheia cu discuţii despre subiectele propuse şi parcurse anterior, moderate de Dorin Domuţa, reprezentant CDI Consult, concluzionând asupra următorilor paşi pe care absolvenţii îi vor face în vederea deschiderii noilor lor afaceri.

 

Proiectul „Centrul de Tranziţie de la JOB la Smart JOB” urmăreşte realizarea unui ansamblu de măsuri active destinat reintegrării profesionale a lucrătorilor afectaţi de disponibilizare de la SC Nokia România SRL şi SC EUREST SRL, prin suplimentarea, completarea şi extinderea măsurilor naţionale, oferindu-le, acestora, diferite oportunităţi de angajare, iar organizarea acestui eveniment face parte din cadrul acestui ansamblu.

 

sursa foto: wall-street.ro

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More