Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Întârzieri de sute de minute ale trenurilor, după greva de ieri

0 63

CFR Călători informează că, joi dimineaţă, trenurile de călători circulă „fără întreruperi”, 45 dintre acestea la destinaţie cu întârzieri ca urmare a protestului spontan al angajaţilor din ziua precedentă. Reprezentanţii companiei spun că negocierile cu sindicatele vor continua, începând cu ora 13.00, la sediul CFR Călători.

„La această oră trenurile de călători circulă fără întreruperi, unele ajungând la destinaţii cu întârzieri / 45 de trenuri din cele 1.200 / zi, 3% din numărul total / ca efect al opririi spontane a lucrului din cursul zilei de 22 martie”, se arată într-o informare transmisă de reprezentanţii CFR Călători.

Sursa citată menţionează că negocierile cu sindicaliştii vor continua, joi, începând cu ora 13.00, la sediul CFR Călători.

„Administraţia şi federaţiile sindicatele reprezentative se află în negocieri pentru semnarea noului Contract Colectiv de Muncă 2017-2018, negocieri în cadrul cărora conducerea CFR Călători a anunţat că în bugetul companiei pentru anul 2017 este inclusă o creştere a fondului de salarii, creştere care va conduce în urma negocierilor la majorări. Clasele de salarizare se vor reaşeza pentru funcţiile de bază de execuţie, cu posibilitatea de diferenţiere în funcţie de complexitatea şi de volumul de muncă. Există propunerea Administraţiei ca salariile de la baza din grilei să se majoreze cu un procent mai mare faţă de cele de la funcţiile de conducere”, se arată în informarea CFR Călători, potrivit News.ro.

Şi CFR SA a anunţat că salariaţii tuturor celor opt regionale îşi desfăşoara activitatea normal.

„La CFR SA salariaţii de pe toate cele 8 Regionale CF îşi desfăşoară activitatea conform programului de lucru”, se arată într-o informare primită de la companie.

Administraţia CFR SA şi sindicatele feroviare au semnat, miercuri seară, un acord care asigură cadrul de funcţionare a companiei, până la semnarea noului Contractului Colectiv de Muncă, şi păstrarea drepturilor esenţiale pentru salariaţi, precum sporurile, plata orelor festive, acordarea bonurilor de masă şi a ajutoarelor sociale, anunţă CFR SA.

O parte dintre angajaţii CFR au declanşat un protest spontan spontan, miercuri dimineaţă, începând cu ora 7.00, nemulţumiţi de negocierile privind noul contract colectiv de muncă. Reprezentanţii CFR spuneau că din cauza grevei a fost afectată circulaţia trenurilor în şapte regionale, în gări fiind oprite, miercuri dimineaţă, aproximativ 150 de trenuri.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More