Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Întârzieri în mersul trenurilor din cauza gerului

0 43

gara tren

România a fost cuprinsă de ger încă din seara zilei de miercuri, iar joi dimineața s-au înregistrat temperaturi de până la -34 de grade Celsius la Întorsura Buzăului și -33 de grade Celsius la Brașov.

Din cauza gerului, au apărut întârzieri pe calea ferată, fiind afectat mersul trenurilor. Potrivit reprezentanţilor CFR, 10% din numărul trenurilor vor fi afectate, întârzierile putând ajunge şi la 100 de minute.

„Circulaţia trenurilor pe întreaga reţea feroviară se desfăşoară în condiţii de iarnă, iar din cauza temperaturilor scăzute înregistrate la nivel naţional, garniturile pot ajunge la destinaţie cu întârzieri cuprinse între 30 şi 60 de minute.

Menţionăm că pe reţeaua feroviară interoperabilă nu sunt linii de cale ferată închise, însă din cauza cauza condiţiilor meteo, personalul feroviar verifică componentele infrastructurii (şine, macazuri, linii de contact) în staţii şi în linie curentă, astfel încât să se intervină şi să se remedieze orice posibilă defecţiune tehnică.

Angajaţii companiilor feroviare sunt la dispoziţia călătorilor prin informarea permanentă despre circulaţia trenurilor aflate în grafic, precum şi prin intervenţia cu personal specializat, astfel încât traficul să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, pe toate rutele de cale ferată.

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA recomandă călătorilor ca înainte de plecarea la drum să se informeze telefonic la Gara CFR din localitatea de plecare pentru informaţii actualizate despre mersul trenului cu care intenţionează să călătorească”, se arată într-un comunicat de presă trimis de CFR

Oana Brânzan, purtător de cuvânt CFR infrastructură: Traficul feroviar se desfășoară cu dificultate din cauza temperaturilor extrem de scăzute. În astfel de situații 10% din garnituri pot avea intârzieri. Acum 1% pot avea intârzieri, dar personalul feroviar a intervenit.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More