Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Interlop condamnat pentru tentativă la omor deosebit de grav, prins la Cluj-Napoca

0 169

adrian-botez

Interlopul Adrian Marin Botez, căutat de peste şase luni, după ce a fost eliberat din greşeală din arestul Capitalei, a fost prins vineri în Cluj-Napoca, maşina acestuia fiind blocată de poliţişti în trafic..

La data de 16 ianuarie, Poliția Română a desfășurat o acțiune, în municipiul Cluj-Napoca, pentru punerea în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis pe numele unui bărbat de 37 de ani.

Cel în cauză a fost condamnat la 12 ani de închisoare, pentru tentativă la omor deosebit de grav, de Înalta Curte de Casație și Justiție. Față de acesta, instanța de judecată a reținut faptul că, la data de 14.02.2011, împreună cu alte persoane, înarmați cu bâte și răngi, au atacat și lovit două persoane, în municipiul Bacău.

De asemenea, în cadrul acestei operațiuni, polițiștii au depistat 8 persoane, despre care există suspiciunea rezonabilă că i-ar fi acordat sprijin celui în cauză, pentru a se sustrage de la executarea pedepsei, urmând a se efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de favorizarea infractorului.

El este liderul unei grupări de interlopi din Neamț, care, în februarie 2011, a încercat să-l ucidă pe Dumitru Mironescu, un alt nume cunoscut în mediul interlop din Bacău. Împreună cu alte trei persoane, Adrian Botez l-a urmărit pe Mironescu în trafic, i-a blocat maşina şi l-a bătut crunt.

După scandalul cu Dumitru Mironescu, el a fost dat în urmărire naţională, fiind acuzat de tentativă de omor. Dar poliţiştii nu i-au dat de urmă timp de trei ani, până când interlopul s-a prezentat singur la instanţa supremă ca să se intereseze de mersul propriului proces. Abia atunci oamenii legii l-au prins, pentru a-l elibera apoi din greşeală.

În noaptea de 1 iulie 2014, în timp ce Adrian Botez era în celula sa de la Arestul Poliţiei (fiind condamnat la zece ani de puşcărie), poliţiştii au primit o adresă de la instanţă care avea să-i schimbe destinul.

Documentul confirma că Adrian Botez este condamnat definitiv. Cu toate acestea, în loc să-l transfere pe bărbat într-un penitenciar, polițiștii l-au eliberat. Când și-au dat seama de eroare, era deja prea târziu. Interlopul plecase.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More