Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Internet wireless gratuit pentru clujeni și turiști în centrul Clujului

0 86

Emil Boc - internet wifi gratuit in centrul Clujului

Începând de miercuri, clujenii și turiștii care trec prin centrul Clujului au acces la internet wireless gratuit, după ce primarul Emil Boc a inaugurat hotspot-ul amplasat în zona Piața Unirii și Bulevardul Eroilor.

Acest proiect face parte din seria proiectelor Cluj Capitală Europeană a Tineretului și a fost realizat de Primăria Cluj-Napoca în colaborare cu Universitatea Tehnică Cluj-Napoca și Cluj It Cluster.

„Începând de astăzi toţi clujenii, tineri sau bătrâni, turiştii care ne vor vizita, vor avea acces la Wi-Fi gratuit în zona centrală. Acest proiect face parte din şirul proiectelor Cluj Capitală Europeană a Tineretului (CET), ştim cât de doritori sunt tinerii din ziua de astăzi să utilizeze internetul, iar şi pe această cale venim în calea aşteptărilor lor de a le oferi o zonă gratuită din centrul oraşului, care se va extinde”, a declarat primarul Clujului.

internet wifi gratuit in centrul ClujuluiEmil Boc a făcut și o scurtă demonstrație a modului în care se realizează conectarea la rețeaua cluj_wifi_free. Odată conectați la rețea, utilizatorii sunt redirecționați către un portal în care turiştii şi clujenii trebuie să se întregistreze cu o adresă valabilă de email și să ofere câteva date de identificare, din motive de securitate. Portalul captiv va fi disponibil în limbile română, maghiară, engleză, franceză și germană.

Potrivit primarului, rețeaua poate fi utilizată gratuit timp de 30 de minute de către fiecare utilizator, după care această perioadă poate fi prelungită cu încă 30 de minute printr-o nouă conectare. Emil Boc spune că la rețea se pot conecta 1.000 de persoane simultan.

Pe viitor, această rețea va fi extinsă și în zona Parcului Central și în Piața Muzeului.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More