Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Intersecția accidentelor la Dej. E nevoie să moară cineva ca să se ia măsuri?

0 62

Un nou accident de circulație a avut loc azi la amiază, la intersecția buclucașă de lângă benzinăria OMV din Dej. Acesta este doar ultimul din zecile de accidente care au avut loc în respectiva zonă în ultimul an. Și totuși, nimeni nu ia nicio măsură.

Nu există săptămână fără vreo tamponare în intersecția care face legătura între strada Crângului și strada Vâlcele, la ieșire din dej spre Cluj-Napoca. Azi, la prânz, două autovehicule s-au ciocnit puternic în respectiva intersecție din cauză că șoferul unui autoturism înmatriculat în Suceava nu a văzut semnul ”cedează trecerea” din cauza unui camion cu remorcă parcat neregulamentar pe marginea drumului. Bărbatul din Suceava a intrat fără să se asigure în intersecție, moment în care a fost izbit puternic de un autoturism înmatriculat în Bistrița-Năsăud.

În autoturismul de Suceava se afla șoferul, împreună cu soția și fetița lor, care se îndreptau spre aeroportul din Cluj-Napoca, pentru a pleca în vacanță în Spania. În cealaltă mașină se aflau două femei și o fetiță, dar din fericire, nimeni nu a fost rănit, accidentul fiind soldat doar cu pagube materiale.

Un echipaj de poliție a fost solicitat la fața locului de către femeia care conducea autoturismul din Bistrița-Năsăud, deși cei doi puteau să se înțeleagă pe cale amiabilă.

Șoferul vinovat de producerea accidentului a fost sancționat cu amendă și a rămas fără permis de conducere pentru trei luni din cauză că nu a acordat prioritate de trecere.

Deși numărul de accidente care au loc în zona respectivă este în creștere, autoritățile par să nu dea importanță acestui aspect. De ani de zile se discută ce soluții s-ar putea pune în practică pentru a rezolva această problemă, însă până în prezent nu s-a luat nicio măsură. Deși s-a discutat de instalarea de praguri de sol, indicatoare luminoase suspendate deasupra carosabilului, sau chiar desființarea acelei intersecții și găsirea unei alte soluții pentru accesul în benzinărie dinspre strada 1 Mai – Vâlcele, deocamdată toate acestea au rămas la stadiul de discuții.

Și atunci ne întrebăm: chiar este nevoie să moară cineva acolo pentru a se lua o măsură concretă de prevenire?

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More