Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Intervenție a elicopterului SMURD. Bărbat căzut de pe stâncă

0 1.073

Elicopterul SMURD a fost alertat pentru a interveni într-o zonă greu accesibilă. Un bărbat a căzut de la înălțime.

Conform ISU Bistrița-Năsăud, azi, în jurul orei 11:00, forțele de intervenție au fost alertate despre faptul că un bărbat a căzut de pe stâncă, de la o inaltime de aproximativ 20 de metri.

Evenimentul s-a petrecut în Valea Vinului, zona Vârfului Tomnatic, județul Bistrița-Năsăud. Victima, un bărbat de aproximativ 40 de ani din Cehia, este conștientă, însă zona este greu accesibilă căci ultima parte a itinerariului de deplasare este impracticabilă autovehiculelor.

A fost alocat un echipaj EPA Nasaud, Salvamont Bistrita Năsăud, SVSU Rodna, dar a fost alertat și elicopterul SMURD.

ACTUALIZARE:

Intervenţia a avut un grad de dificultate ridicat, ţinând cont de terenul greu accesibil si accidentat. Prin Dispeceratul integrat ISU SAJ Bistriţa Năsăud s-a ţinut în permanență legătura cu colegul de drumeţie al bărbatului rănit, care a primit indicaţii cum să menţină și să bandajeze victima, până la sosirea echipajelor de intervenţie.

De asemenea, echipajele terestre au ţinut legătura cu elicopterul şi cu cel de la locul solicitării. Toate echipajele de intervenţie au ajuns relativ în acelaşi moment la locul indicat, iar victima a fost stabilizată şi pregătită pentru a fi transportată pe cale aeriană la spital.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More