Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Intervenție a elicopterului SMURD pe Valea Vinului, pentru salvarea unei fetițe căzută într-o prăpastie

0 50

elicopter SMURD

Dispeceratul I.S.U. – S.A.J. Bistrița – Năsăud a fost informat sâmbătă de către jandarmii montani Rodna, prin numărul unic de urgență 112, despre faptul că o fetiță în vârstă de 11 ani a suferit o fractură de femur.

Aceasta se afla în zona Poienița cu narcise din Valea Vinului, alături de un grup organizat format din peste 20 de elevi din localitatea Sângeorz – Băi. La un moment dat, fetița s-a dezechilibrat și a căzut cca. 10 m într-o zona accidentată, cu înclinație mare, se precizează în comunicatul ISU Bistrița-Năsăud.

Au fost alertate echipajul de prim ajutor SMURD din cadrul Gărzii de Intervenție Sîngeorz – Băi și Salvamont Bistrița – Năsăud însă, din cauza drumului de acces greu accesibil, s-a hotărât solicitarea intervenției elicoperului SMURD. Un echipaj al jandarmilor montani Rodna, care îi însoțea pe copii, a putut oferi coordonatele GPS ale unei locații din apropiere, astfel s-a putut face solicitatea intervenției unui elicopter SMURD, fiind cel mai rapid mod prin care un echipaj medical putea să ajungă la victimă.

Elicopterul a aterizat în condiții de siguranță, echipajul medical a stabilizat victima și a transportat-o de urgență la o clinică de specialitate din municipiul Târgu – Mureș.

Imagini : JANDARMERIA MONTANA RODNA

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More