Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Intervenţie a pompierilor la fostul cinematograf din Baia Sprie. Weekend plin pentru ISU Maramureş

0 761

Pompierii maramureşeni au avut un weekend plin de evenimente. Printre acestea s-a numărat şi o intervenţie la fostul cinematograf din Baia Sprie, unde flăcările au distrus circa 100 kilograme de materiale textile.

Pompierii maramureșeni au intervenit în intervalul 16.11-19.11.2018 în cazul a 11 situații de urgență. Dintre acestea, nouă au fost incendii și două accidente rutiere.

Astfel, vineri, 16 noiembrie, Detașamentul de Pompieri Baia Mare a intervenit în localitatea Remetea Chioarului pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un coș de fum. Din cele transmise de ISU Maramureş a ars funinginea din coșul de evacuare al fumului. Tot vineri, pompierii din cadrul Punctului de Lucru Șomcuta Mare au intervenit la un accident rutier în localitatea Vărai. În urma accidentului s-a înregistrat o victimă, în vârstă de 56 de ani, care a fost preluată de către echipajul TIM SMURD și transporată la spital.

A doua zi, sâmbătă, 17 noiembrie, pompierii militari din Fărcașa au lichidat un incendiu izbucnit în localitatea Ardusat la podul unei locuințe. Flăcările au distrus circa 100 de metri pătrați din acoperișul de lemn al locuinței. De asemenea, în aceeaşi zi, pompierii băimăreni au lichidat un incendiu izbucnit la un mijloc de transport. Focul a distrus elementele combustibile din bordul mașinii. Aceeaşi pompieri au intervenit şi pe strada Macului din Baia Mare, unde o cratiță uitată pe foc a făcut ca bucătăria unui apartament să fie inundată cu fum. În momentul producerii incendiului, în apartament se aflau doua persoane, în vârstă de 36 și 6 ani, care au fost evacuate de către pompieri și care au fost asistate și evaluate medical de către echipajul TIM sosit la locul intervenției. Tot sâmbătă, un accident rutier a avut loc în localitatea Remetea Chioarului. Spre locul intervenției s-au deplasat pompierii băimăreni și un echipaj al SAJ Maramureș. O victimă a fost preluată de către echipajul medical sosit la locul accidentului.

Duminică, 18 noiembrie, la fostul cinematograf din Baia Sprie, în sala de spectacole a izbucnit un incendiu. Focul a fost lichidat de către pompierii băimăreni, însă flăcările au distrus circa 100 de kilograme de materiale textile și circa trei metri pătrați de pardoseală din lemn. Tot pompierii din cadrul Detașamentului Baia Mare au lichidat și un incendiu de vegetație în Băița. Au ars aproximativ 0,5 hecatre de vegetație. În aceeaşi zi, pe bulevardul Republicii, în subsolul Palatului de Justiție, un tablou electric a fost cuprins de flăcări. Aceeaşi pompierii băimăreni au lichidat incendiul în urma căruia au ars cinci metri liniari de cablu electric. Pompierii din cadrul Pichetului Târgu Lăpuș, alături de pompierii voluntari din Lăpuș, au intervenit şi ei pentru lichidarea unui incendiu la un șopron. Focul a distrus doi metri pătrați de tavan și doi metri pătrați de perete din lemn.

Nici ziua de azi nu a fost una liniştită deoarece pompierii băimăreni au intervenit pe strada Oituz din Baia Mare pentru lichidarea unui incendiu izbucnit într-un apartament. Din cauza fumului dens au fost evacuați toti locatarii de pe scară. Focul a pornit cel mai probabil din cauza unui aparat electrocasnic defect. Au ars obiecte de mobilier, îmbrăcăminte, aparatură electrocasnică, geamuri. De asemenea au fost afectate și geamurile de la apartamentul superior. Două persoane au fost intoxicate ușor cu fum și au primit îngrijiri medicale de la un echipaj al SAJ.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More