Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Intervenție cu peripeții a pompierilor dejeni. Au rămas împotmoliți pe o stradă din Ocna Dejului – FOTO/VIDEO

0 63

Un apel la 112 anunțat în noaptea de vineri spre sâmbătă izbucnirea unui incendiu la hornul unei case din cartierul Ocna Dejului. O intervenție ce părea ușoară a pompierilor s-a transformat într-o luptă cu noroaiele.

Două autospeciale de pompieri ale Detașamentului de Pompieri Dej au fost trimise spre locul solicitării, pe strada Vânătorilor din Ocna Dejului, însă doar una a ajuns până aproape de casa al cărei horn a luat foc, cealaltă mașină de pompieri fiind retrimisă în stație.

Incendiul a fost unul mic, fără probleme pentru pompierii dejeni, care deși ar fi trebuit să finalizeze intervenția în doar câteva minute, au avut de muncit serios pentru a se reîntoarce la bază.

Autospeciala de stingere a incendiilor a fost scoasă cu greu de către pompieri de pe strada plină de pietriș și noroaie, stradă care se află de mai mult  timp în lucrări de reabilitare, aici derulându-se un proiect de introducere a canalizării și apei pentru locuitori, pentru ca ulterior strada să fie reabilitată. Lucrările sunt însă departe de a fi finalizate, deși termenul de execuție este de mult timp depășit, astfel că localnicii sunt nevoiți să îndure zilnic condiții de evul mediu într-o zonă care se pretinde a face parte dintr-un oraș european.

După zeci de manevre înainte și înapoi, ajutați de polițiști și de colegi, pompierii au reușit până la urmă să scape din infernul noroaielor din Ocna Dejului.

Ne întrebăm ce s-ar fi întâmplat dacă incendiul ar fi fost unul mai puternic, care să afecteze și casa ori locuințele din jur. Cum ar fi putut interveni pompierii cu autospecialele din dotare, având în vedere că pe respectiva străduță de abia poate circula un autoturism 4X4 în astfel de condiții.

La final, în loc să mulțumească pompierilor că prin intervenția lor au împiedicat extinderea incendiului la casă, localnicii s-au arătat nemulțumiți de faptul că autospeciala de stingere a incendiilor a creat șanțuri adânci în drumul său spre intervenție și, mai ales, înapoi, în loc să-și îndrepte nemulțumirile către responsabilii din Primăria Dej pentru starea deplorabilă a drumului.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More