Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Intervenție grea pentru salvatorii ISU Bistrița-Năsăud. Bărbat decedat în pădure, într-o zonă greu accesibilă – VIDEO

0 731

Forțele de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud au fost solicitate să intervină într-o zonă împădurită, greu accesibilă, din apropierea localității Bichigiu, pentru a ajunge la un bărbat rănit de un lemn.

Echipele ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, dar și echipajele de salvamontiști au depus un efort considerabil pentru a ajunge la victimă, un bărbat în vârstă de aproximativ 60 de ani, care ar fi fost rănit de o bucată de lemn într-o pădure de pe aria localității Bichigiu.

Dăacă inițial la numărul unic de urgență 112 se anunțase că victima este conștientă, după ce a fost lovită de un lemn în pădure, ulterior starea de sănătate a acestuia s-a agravat, iar până la sosirea salvatorilor și-a pierdut starea de conștiență.

Evenimentul s-a produs la aproximativ 2 km de centrul localității bistrițene Bichigiu, pe vale, la depărtare de la drumul principal.

Zona este impracticabilă autospecialelor de intervenție, inclusiv pentru ATV-uri sau mașini de teren de la Serviciul de Voluntari pentru Situații de Urgență. A fost alertat și elicopterul SMURD care a fost solicitat pentru a prelua bărbatul din apropierea locului incidentului, pe baza coordonatelor oferite de către dispeceratul integrat ISU SAJ.

Echipajele de intervenţie terestre, dar și elicopterul SMURD au ajuns într-un final, după un drum extrem de anevoios, la victimă. Echipajele au aplicat manevrele de resuscitare, dar din păcate, organismul bărbatului nu a răspuns acestora, astfel că medicii au fost nevoiți să declare decesul.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More