Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Intervenție pe lacul Beliș-Fântânele. Scafandrii caută o persoană dispărută

0 1.093

Încă de aseară forțele de salvare, echipaje ISU cu două bărci, un echipaj de scafandrii și echipaje ale Salvamont-Salvaspeo, caută o persoană dispărută pe lacul Beliș-Fântânele.

ISU Cluj a transmis că aseară, 21 iunie, în urma unui apel efectuat la numărul unic de urgență 112, forțele de intervenție au fost alertate, undeva după ora 22:00, că pe suprafața lacului Beliș-Fântânele există o barcă ce se învârte în cerc. Conform monitorulcj.ro, dar și a altor publicații media, cu acea barcă naviga Adrian Zaharia, directorul APIA Cluj, care acum este dat dispărut.

Căutările de azi-noapte nu au dat nici un rezultat, iar în această dimineață au fost reluate și cu ajutorul unui echipaj de scafandri al ISU Arad. În căutare mai sunt implicate două bărci ale ISU, printre care una cu sonar, dar și echipe din cadrul serviciului Salvamont-Salvaspeo.

„În cursul dimineții, în jurul orei 6.30, un echipaj de scafandri al ISU Arad a ajuns la lacul Beliş-Fântânele pentru a relua căutările. Ei sunt sprijiniți de două bărci, dintre care una dotată cu sonar pentru căutări, și un echipaj SMURD de prim-ajutor din cadrul ISU Cluj” au declarat cei de la ISU Cluj.

De asemenea căutările efectuate de scafandri sunt limitate căci adâncimea apei în apropierea barajului poate ajunge la peste 100 de metri, iar echipamentele scafandrilor autorizați le permit doar scufundări de până la 40 de metri.

„Adâncimea apei, în apropierea barajului Beliş-Fântânele, poate ajunge peste 100m, ceea ce limitează intervenția scafandrilor autorizați până la 40 m (scafandrii ISU şi Salvaspeo). Acest tip de scufundări se pot efectua doar cu echipamente specifice, diferite de cele pentru scufundări până la 40 m, ce trebuie să protejeze scafandrii de narcoza azotului şi toxicitatea oxigenului” au continuat reprezentanții ISU Cluj.

Adrian Zaharia, directorul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Cluj, a fost dat dispărut seara trecută pe Lacul Beliș. Zaharia petrecea la cabana lui de pe malul lacului, alături de alți prieteni, iar la un moment dat a ieșit singur pe lac. Câteva ore mai târziu, un martor a văzut o barcă plutind în derivă și a dat alarma la 112. Anchetatorii cred că bărbatul s-a înecat.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More