Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Intervenții la accidente și animale salvate de la moarte de pompierii sălăjeni

0 111

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sălaj au fost solicitați să intervină în ultimele 24 de ore la mai multe evenimente care au avut loc pe raza județului.

Luni dimineaţa, la ora 10.50, Detaşamentul de pompieri Zalău şi SVSU Buciumi au intervenit la un incendiu izbucnit la bucătăria unei case din localitatea Bodia. Cauza probabilă de incendiu a fost efectul termic al unui aparat electrocasnic (frigider) lăsat sub tensiune. Au ars materiale textile, un toc de uşă, aparatul electrocasnic şi s-au deteriorat pereţii încăperii.

La ora 12.14, pompierii zălăuani au fost solicitaţi să intervină la un incendiu izbucnit într-un canal tehnologic dezafectat situat pe strada Corneliu Coposu din municipiu. Incendiul a fost declanşat de nişte persoane fără adăpost şi au ars diverse resturi menajere şi deşeuri.

Luni în jurul prânzului, la ora 14.30, Detaşamentul de pompieri Zalău a intervenit la un accident rutier petrecut pe drumul E 81, între localităţile Ciumărna şi Zalău (pe Meseş), în care au fost implicate un autoturism şi un autotren încărcat cu maşini. Echipajul SMURD a acordat îngrijiri medicale şoferului autotrenului care a fost transportat ulterior la UPU SMURD Zalău, pompierii au sablat carosabilul şi au deconectat bateria autoturismului. Traficul s-a desfăşurat cu dificultate pe sensul de urcare spre Cluj.

La ora 14.28, pompierii zălăuani au fost solicitaţi să salveze un animal (o cabalină) căzut într-o groapă, pe un teren din localitatea Sălăjeni. Pompierii au reuşit să scoată calul din groapa de aproximativ 2 metri adâncime şi au predat animalul proprietarului. La intervenţie a participat şi SVSU Bocşa.

Luni seara, la ora 18.54, Detaşamentul de pompieri a fost solicitat să intervină pentru a salva un animal (câine) prins într-un spaţiu îngust la aproximativ 2 m adâncime, la o construcţie situată pe strada Căprioarei din municipiu. Pompierii au reuşit să salveze animalul care era captiv într-un spaţiu îngust dintre două plăci de beton.

Noaptea, la ora 23.04, Garda Cehu Silvaniei a fost solicitată să intervină pentru a degaja partea carosabilă, de un copac care s-a prăbuşit pe DJ 108 T la ieşirea din localitatea Cehu Silvaniei spre localitatea Ulciug.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More