Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Interviu Cornel Itu: Măsurile PSD în privința sistemului de salarizare și a pensionarilor

0 41

Deputatul Cornel Itu, candidat pe locul 2 pe lista PSD Cluj la alegerile parlamentare pentru Camera Deputaților, vorbește într-un interviu despre măsurile pe care Guvernul PSD le va lua în privința sistemului de salarizare și a pensionarilor.

Care sunt măsurile pe care Guvernul PSD le va lua în ceea ce privește sistemul de salarizare?

În primul rand, PSD își propune creșterea cu 40% a salariului minim brut de la 1.250 la 1.750 lei. În al doilea rand, salariile mai mici de 2000 lei pe lună nu vor fi impozitate. De asemenea, salariații al căror loc de muncă se află la o distanță mai mare de 50 km față de domiciliu, vor primi o subvenție de 75% din cheltuilelile cu chiria și utilitățile (maxim 900 de lei pe lună). Salariile mai mari de 2000 lei pe lună vor fi impozitate cu 10%, nu cu 16%.

Pentru salariații din sistemul public, în anul 2019 se va remarca o creștere a salariului mediu brut cu 56% (față de anul 2016). Alte măsuri care vor fi luate pentru această categorie de salariați sunt: 5% fond de premiere pentru stimularea angajaților performanți, acordarea unui tichet de vacanță anual egal ca valoare cu salariul minim din acel an, plata tuturor orelor suplimentare și cursuri anuale de formare continua pentru angajații din sistemul public.

Care sunt măsurile pe care PSD le va lua pentru pensionari?

 Punctul de pensie va crește de la 871,7 lei (cat este în prezent) la 1.775 în anul 2021. Pensia minimă garantată va avea o valoare de 640 lei. Mai mult de atât, pensiile mai mici de 2.000 lei nu vor fi impozitate, iar pensiile care depășesc această sumă vor fi impozitate cu 10%, nu cu 16%.

Pensionarii vor fi scutiți de contribuția la sănătate (CASS).

Comandat de PSD – ORGANIZAȚIA JUDEȚEANĂ CLUJ
Realizat de MAXIM IRINA FLORENTINA INTREPRINDERE INDIVIDUALA
Cod mandatar financiar: 11160007

Aceasta este a treia parte a interviului acordat de Cornel Itu în timpul campaniei electorale. Vedeți mai jos primele două părți ale interviului

Interviu Cornel Itu: ”Scopul nostru este să redăm oamenilor demnitatea pe care o merită, să se simtă respectați și doriți în țara lor

Interviu Cornel Itu: ”Voi reprezenta toți clujenii, dar bineînțeles, voi rămâne cu sufletul foarte aproape de oamenii de pe Valea Someșului”

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More