Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Interviu Cornel Itu: ”PSD va veni în sprijinul tinerilor printr-o serie de programe”

0 57

Deputatul Cornel Itu se pregătește pentru un nou mandat în Camera Deputaților, al treilea, iar printre programele pe care le propune alături de Partidul Social Democrat se află și cele dedicate sprijinirii tinerilor.

Într-un interviu acordat în campania electorală, Cornel Itu vorbește despre aceste programe pentru tineri, care vor fi axate pe sprijinirea acestora în formarea unei educații și integrarea tinerilor pe piața muncii.

Care sunt măsurile pe care PSD le va lua pentru tineri?

PSD va veni în sprijinul tinerilor printr-o serie de programe care vor facilita accesul la educație, dar și integrarea pe piața muncii.

Prin Programul Național de Locuințe pentru Tineri se garantează acordarea a 1500 de locuințe pe an și 30 de noi cămine studențești.

Un alt program dedicat tinerilor este “Primul salariu”, care prevede un salariu de încadrare în primii ani de muncă pentru tinerii licențiați  de 2.500 lei. Indiferent de salariul stabilit de angajator, statul va asigura diferența pană la valoarea de 2500 lei.

Un cuantum de 200.000 de lei pe an va fi garantat pentru 10.000 tineri care vor demara o afacere prin programul “Romania Start-up Nation”. Angajatorul va primi din partea statului 1400 lei pentru fiecare tânăr angajat timp de 12 luni.

Creditele avantajoase pentru cursuri, chirii sau avans la casă, de care vor beneficia tinerii reprezintă o altă facilitate pentru această categorie.

Cum veți convinge mai mulți tineri să voteze cu PSD?

PSD are programe pentru sprijinirea tinerilor. Locuinţele pentru tineri sunt un lucru foarte important, prin Programul Naţional de Locuinţe pentru Tineri, cu subvenţionarea chiriei, vrem să asigurăm 1500 de locuinţe pe an cu destinaţia de locuinţă de serviciu pentru medici tineri, profesori debutanţi, tineri din medii dezavantajate, tineri cu dizabilităţi.

Un alt lucru foarte important sunt creditele avantajoase pentru cursuri, chirii sau avans la casă. Vrem ca valoarea creditului să fie de 40.000 lei, să fie 80% garantat de stat, iar dobânda să fie subvenţionată 100%. Beneficiari vor fi tinerii până în 26 de ani care sunt angajaţi, care urmează o şcoală profesională sau sunt studenţi. Vrem să creştem bursele pentru studenţi, plecăm de la premisa că educaţia este cea mai sigură formă de ieşire din sărăcie şi avem ca principiu accesul egal la educaţie pentru toţi tinerii, la toate nivelurile.

PSD îndrăzneşte să creadă în dezvoltarea antreprenorială şi educaţională a tinerilor, tocmai de aceea a lansat un program de guvernare dedicat special acestora, un program pe mai multe capitol, menit să dea tinerilor șansa să-şi dezvolte afaceri, să aibă acces mai facil la locuri de muncă, să studieze pentru ca mai apoi să pună umărul la dezvoltarea României.

Comandat de PSD – ORGANIZAȚIA JUDEȚEANĂ CLUJ
Realizat de MAXIM IRINA FLORENTINA INTREPRINDERE INDIVIDUALA
Cod mandatar financiar: 11160007

Aceasta este a patra parte a interviului acordat de Cornel Itu în timpul campaniei electorale. Vedeți mai jos primele trei părți ale interviului

Interviu Cornel Itu: ”Scopul nostru este să redăm oamenilor demnitatea pe care o merită, să se simtă respectați și doriți în țara lor

Interviu Cornel Itu: ”Voi reprezenta toți clujenii, dar bineînțeles, voi rămâne cu sufletul foarte aproape de oamenii de pe Valea Someșului”

Interviu Cornel Itu: ”PSD va veni în sprijinul tinerilor printr-o serie de programe”

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More