Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Interviu – Marius Mînzat, candidatul PNL Cluj la Camera Deputaților: ”O să-mi dau toată silința să sprijin Dejul”

0 142

Deși nu a început încă oficial campania electorală, oamenii politici implicați în lupta pentru alegerile parlamentare din luna decembrie străbat județul în lung și-n lat pentru a afla problemele cu care se confruntă locuitorii și administrațiile publice locale, pentru a putea să se pregătească să-i ajute în momentul în care vor ajunge în funcțiile cu putere de decizie. 

Pe Marius Mînzat l-am găsit duminică în satul Sânmărghita din comuna Mica, la sărbătoarea ”Fiii satului”. A dorit să fie aproape de cetățenii comunei și a satului aflat în sărbătoare la acest eveniment, cu intenția de a se consulta cu localnicii și de a afla situațiile cu care se confruntă și pentru care le poate găsi o rezolvare atât în calitatea sa de actual vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj, cât și în cea de viitor deputat.

Nu am ratat ocazia de a-l rupe pe Marius Mînzat din programul manifestărilor de la Sânmărghita pentru un scurt interviu referitor la campania electorală ce stă să înceapă, campanie la finalul căreia Dejul ar putea obține un al doilea deputat care să reprezinte municipiul în Parlamentul României.

Eu cred că o să fie o campanie electorală liniștită și altfel decât a fost în ultimii ani, dintr-un motiv foarte clar: s-a schimbat legea electorală. Am văzut în campania pentru locale ce s-a întâmplat, n-a mai fost nebunia cu bannere, cu mesh-uri, cu afișe. A fost mult mai simplu și cred că mai corect. Campania pentru parlamentare va fi mai restrictivă decât cea pentru locale. În campania pentru parlamentare candidații pot să își afișeze postările de campanie numai în locurile special amenajate de către primării. Nu mai pot fi puse pe garduri, pe proprietăți, pe magazine, numai în locurile special amenajate de către primării. Pot să folosească flyere, pot să folosească pliante, pot să folosească scrisori și, evident, întâlniri cu oamenii”, a spus Marius Mânzat referitor la desfășurarea campaniei electorale din acest an pentru alegerea reprezentanților în Camera Deputaților și Senat.

În prezent vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj, Marius Mînzat a vorbit pentru Someșeanul.ro și despre bătăliile interne din cadrul partidelor în perioada alcătuirii listelor de candidați: ”În ceea ce privește poziționarea pe listele de partid sigur că există competiție. Există mulți doritori. La noi în partid au fost înscrise 30 de persoane care au dorit să candideze și au făcut o competiție internă. În urma competiției, forurile de conducere ale partidelor, vorbesc în cazul meu de Partidul Național Liberal, au votat și și-au poziționat candidații în urma votului. Din votul care a rezultat în competiția internă, eu mă găsesc pe locul 4 la Camera Deputaților și vreau să specific că ținta noastră, a PNL, este de 5 locuri de deputați în următoarea legislatură.

Marius Mânzat ne-a dezvăluit și care sunt atuurile care crede dânsul că l-au adus în această poziție eligibilă pe lista PNL Cluj pentru Camera Deputaților: ”Eu cred că sunt multe atuuri. Fac politică de 26 de ani, sunt membru fondator al Partidului Național Liberal, filiala Dej, am fost viceprimar al Municipiului Dej timp de două legislaturi, am ocupat funcții în organismele deconcentrate ale Guvernului, am fost director general la Apele Române, am fost director de investiții la Apele Române, am fost președinte al Consiliului Județean și sunt în acest moment vicepreședinte al Consiliului Județean. În toată această perioadă de 26 de ani mi-am păstrat un crez al meu personal, și cred că și al multor colegi din Dej și din Cluj, în valorile liberalismului, pe care, cu siguranță, o să le duc mai departe și, poate, o să le las și moștenire.

”E bine de știut că parlamentarii, deputați sau senatori, nu asfaltează drumurile, nu introduc apă și canal în comune, nu fac spitale, dar, în afară de faptul că ei fac legi, pot să facă lobby, și îmi asum ceea ce spun, pentru a ajuta comunitățile locale. Și din poziția pe care o să o am, sper, ca viitor deputat, o să-mi dau toată silința să sprijin Dejul și nu numai. Am o dorință personală, și spun lucrul acesta ca o paranteză datorită faptului că 11 ani am fost director la Apele Române, aș dori foarte mult să mă implic în proiecte de mediu. Nu știu cum se va întâmpla în Parlament, repet, dacă voi ajunge parlamentar, dar aș dori să fac parte din comisia de mediu și să construiesc proiecte de mediu”, a transmis Mînzat referitor la prioritățile sale după ce va ajunge deputat PNL.

Marius Mânzat a dorit să transmită în cadrul acestui interviu un mesaj și pentru electoratul PNL din zona Dejului și nu numai: ”Mesajul meu este să ne adunăm, exact cum am făcut și astăzi aici la Sânmărghita la Zilele Comunei și la Fiii Satului. Am un mesaj să ne strângem împreună și să dăm posibilitatea țării să fie condusă de un premier ardelean, care este Dacian Cioloș, și pe care Partidul Național Liberal se bazează și își pune mari speranțe.

Politicianul dejean a transmis un mesaj și pentru electoratul indecis și pentru alegătorii tineri: ”Eu cred că ar trebui să asculte mesajul celor care candidează. În cazul meu, chiar dacă fac o premieră din asta, doresc foarte mult să mă implic în viața socio-economică a orașului și foarte mult aș dori să mă implic în probleme și în proiecte de mediu.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More