Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

INTERVIU. Mihai Seplecan se bucură de susținerea ACL-ului pentru candidatura la șefia CJ Cluj

0 68

Mihai Seplecan

Mihai Seplecan este susținut pentru a candida la șefia Consiliului Județean Cluj atât de președintele PNL Cluj Marius Nicoară, cât și de numeroși primari din județ. Totodată, Seplecan este văzut candidatul perfect pentru această luptă și de Horațiu Cătărig, vicepreședintele CJ Cluj.

Senatorul Marius Nicoară, președintele PNL Cluj a declarat că îl susține pe Mihai Seplecan pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj.

”Îl susțin pe Seplecan pentru că acum s-a maturizat și are experiență în CJ Cluj. Mihai a fost alături de mine când eram președintele CJ Cluj și a învățat multe în acea perioadă, văzând desigur activitățile președintelui, practic a învățat multe despre cum funcționează instituția și a văzut problemele din județ. El este de două mandate la CJ, a trăit și această experiență, el de 10-11 este dedicat exclusiv în județul Cluj, cunoaște cel mai bine problemele acestui județ, problemele din comune și mă refer la drumuri, canalizare și altele. Cred că va lupta în favoarea problemelor comunităților și sunt convins că va face acest lucru în mod cinstit. Mihai Seplecan nu este președintele Academiei Române, pe Mihai Seplecan îl susțin ca administrator al CJ. Sunt convins că va asculta părerile specialiștilor, unde nu se va descurca și unde va fi nevoie”, a declarat pentru Someșeanul.ro senatorul clujean.

Seplecan se bucură și de aprecierea lui Horațiu Cătărig (PDL), vicepreședintele CJ Cluj. ”Nu știu cine va fi candidatul ACL. Dacă mă întrebați pe mine, candidatul PNL ar fi Mihai Sepelcan. Cred că putem face o echipă foarte bună cu Mihai Seplecan. Ne completăm foarte bine, spun eu. Este un om muncitor, e dedicat. Chiar ne înțelegem bine și pot colabora foarte bine cu el”, a explicat Cătărig.

Consilierul județean Mihai Seplecan a acceptat să stea de vorbă cu reporterii Someșeanul.ro și a discutat despre alegerile care urmează, despre susținerea oferită de partidul său, dar și despre noii colegi din ACL.

Reporter: Cum vedeți alegerile care urmează? Când credeți că vor avea loc?

Seplecan: ”În primul rând sper ca prefectul Clujului să respecte legea, nu ca în cele două dăți când am fost ales de consilierii județeni și am fost suspendat. Procesele intentate le voi câștiga în instanță și voi cere daune financiare prefectului, subprefectului și tuturor celor implicați. În ceea ce privește alegerile pentru CJ Cluj, nu vreau să-și bată joc de banul public, mă refer să nu întindă această perioadă de 90 de zile. Ar trebui să fie organizate alegerile pentru șefia Consiliului Județean Cluj deodată cu turul II la prezidențiale. Vorbim despre foarte mulți bani publici și noi nu avem drumuri județele, spitale, cămine, practic s-ar face o risipă de bani. PSD-ului îi e frică și nu are un candidat capabil să câștige alegerile, un candidat cum sunt eu, susținut de peste 50 de primari din județ”.

Reporter: Senatorul Marius Nicoară a declarat că vă susține în această luptă. Pe cine vă mai bazați?

Seplecan: ”Mă bucur că am susținerea lui Marius Nicoară, cât și a 95% din PNL Cluj. Foarte mulți primari, consilieri județeni, președinți de organizații mă susțin în acest demers deoarece eu, în cei 10 ani de când sunt membru PNL, am fost alături de ei, i-am ajutat, i-am căutat, îi cunosc și am pus suflet în tot ceea ce am făcut și cred că ei vor fi alături de mine. Împreună câștigăm alegerile”.

Reporter: S-au mai vehiculat câteva nume pentru candidatul ACL la șefia CJ Cluj: primarul Floreștiului Horea Șulea, deputatul Adrian Oros și consilierul județean Marius Mânzat. Ați discutat cu ei? 

Seplecan: ”Nu am avut vreo discuție cu alți colegi ale căror nume sunt vehiculate. Cred că sunt doar intoxicații, speculații ale altor formațiuni politice. Eu am o relație foarte bună cu acești colegi și sunt convins că sunt alături de mine, cred în mine și mă sprijină. Într-adevăr, PNL are multe cadre bune și pregătite, dar fiecare dintre acestea vor fi sprijinite la rândul lor în alte proiecte pe care le doresc”.

Reporter: Ați vorbit despre susținerea colegilor din PNL, dar cy cei din PDL cum vă înțelegeți?

Seplecan: ”Țin să mulțumesc noilor colegi din PDL, în special celor de la Consiliul Județean Cluj, care m-au susținut și votat de două ori ca președinte interimar. Am dat dovadă de echipă, de unitate. Sunt ferm convins că mă vor susține și la alegerile ce vor urma, atât ei, cât și Daniel Buda – cu care mă cunosc de peste 8 ani de zile, avem o relație solidă și prietenească, de Alin Tișe, un alt tânăr ca și mine, ne leagă munca, seriozitatea, devotamentul și faptul că amândoi am crescut orfani de tată. Am învățat multe de la acest om, fost președinte al CJ Cluj. Nu în ultimul rând vreau să reamintesc foarte buna relație cu Emil Boc, un om care a remarcat tineri și cu care, în cele două mandate ale mele la CJ, am inițiat proiecte benefice și constructive pentru județul Cluj. La primarii PDL ușa a fost mereu deschisă și va rămâne așa. Totodată, la CJ Cluj facem echipă foarte bună cu Horațiu Cătărig, vicepreședintele CJ Cluj, un om în care am foarte mare încredere, un om tânăr, dar cu experiență, cu caracter și bun simț. Și cu cei de la organizațiile Dej și Gherla mă înțeleg foarte bine, cu Dan Gavrea, Vlad Bărbos sau Ovidiu Drăgan. Împreună putem face tot ce ne propunem. ”

Reporter: Ce vă recomandă pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj?

Seplecan: ”Eu spun că sunt pregătit foarte bine, sunt foarte organizat și sunt convins că voi câștiga alegerile. În mandatele mele la CJ Cluj, am dat dovadă de experiență administrativă, fiind un om pozitiv și constructiv. Mi-a plăcut să adun, nu să dezbin, dovedind interes față de cetățenii și locuitorii județului Cluj. Am arătat o nouă față a administrației județene și a clasei politice”.

Reporter: Ce vă propuneți să faceți în eventualitatea câștigării șefiei CJ Cluj?

Seplecan: ”În perioada 2014-2016 îmi propun, pe lângă celelalte proiecte, să realizez două mari proiecte: asfaltarea tuturor drumurilor județene, lucru început deja la Fizeșu Gherlii și în alte localități din județ, precum și deschiderea unui Spital Județean de Urgență, cu toate secțiile la un loc. Despre alte proiecte și investiții, inclusiv în Dej, Gherla și în celelalte zone, o să discut în campania electorală”.

Seplecan si Iohannis

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More