Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Intrarea în Dej dinspre Gherla, scufundată în beznă. Pericolele pândesc la tot pasul – FOTO/VIDEO

0 42

someseanul-bezna strada valcele dej

Un tânăr biciclist și-a pierdut viața sâmbătă seara pe strada Vâlcele, la intrare în Dej dinspre Gherla. Un al tânăr, din Băița, va fi marcat pentru tot restul vieții pentru faptul că l-a accidentat mortal pe tânărul de pe bicicletă.

Este doar un exemplu, cel mai recent, al gravelor accidente de circulație care s-au produs în respectiva zonă, una dintre cauze fiind lipsa sistemului de iluminat public de pe acea stradă.

Intrarea în Dej dinspre Gherla este scufundată în întuneric noapte de noapte, iar pericolele pândesc la tot pasul, atât pentru conducătorii auto care tranzitează zona, cât și pentru bicicliști sau pietoni.

De altfel, conducerea Arc Parc Industrial, societatea care administrează parcul industrial din zonă, a făcut în ultimii ani nenumărate solicitări ca primăria Dej să instaleze în zonă stâlpi de iluminat public, însă demersurile societății au rămas fără rezultat. Cei de la Arc Parc s-au arătat dispuși să ofere chiar cadou stâlpii și lămpile necesare, doar-doar așa ar avea mai mult succes în demersul lor în fața autorităților locale, însă fără succes.

Asta deși sute de dejeni circulă noaptea pe jos, cu mașina, sau cu bicicleta în drumul lor spre sau de la locurile de muncă din fabricile parcului industrial. Toți aceștia pot fi oricând victimele unor accidente de circulație cauzate, printre altele, și de lipsa de iluminat public din zonă.

Accidentul de sâmbătă seara nu este singurul soldat cu pierderi de vieți omenești care a avut loc în zonă, în ultimii ani. Alte persoane au mai murit pe respectiva stradă, alte persoane au fost rănite, iar numărul accidentelor soldate doar cu pagube materiale este cu mult mai mare. Iar în cazul unor evenimente rutiere de acest gen, petrecute pe timpul nopții, șoferii, pietonii sau bicicliștii implicați au dat vina în primul rând pe faptul că nu au văzut nimic în bezna de pe respectiva stradă.

CITIȚI ȘI: Biciclist accidentat mortal la intrare în Dej. Tânărul a fost practic spulberat și proiectat la zeci de metri – FOTO/VIDEO

Mai mult, la fiecare accident de acest gen misiunea medicilor care trebuie să salveze vieți, sau a polițiștilor, devine una de zeci de ori mai dificilă. Sâmbătă seara, de exemplu, polițiștii au fost nevoiți să cerceteze timp de aproape o oră locul accidentului cu lanternele din dotare, să lumineze practic fiecare metru de asfalt în misiunea lor de a descoperi probe, lucru care a îngreunat peste măsură cercetarea la fața locului. Iar acest aspect este unul ”obișnuit” la fiecare eveniment de acest gen în zonă, deși n-ar trebui să fie un lucru obișnuit în cazul unui municipiu care se pretinde a fi de nivel european.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More