Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Introducerea gazului în comuna Mica, tot mai aproape de realitate

0 589

După mulți ani în care tot au sperat că vor beneficia de o rețea de gaze naturale în comuna lor, locuitorii din Mica sunt aproape de a-și vedea dorința realizată. Autoritățile locale anunță faptul că proiectul de înființare a sistemului de distribuție a gazului în comună a fost admis, de acesta putând beneficia locuitorii din Mica, Dâmbu Mare, Sânmărghita, Mănăstirea și Nireș.

”După evaluarea tehnico-financiară, valoarea proiectului a fost estimată la suma de aproximativ 27,5 milioane de lei, iar lungimea rețelei de gaz va fi de 41,823 kilometri. Cererea de finanțare a fost depusă în luna decembrie- 2020, în cadrul Programul Operațional Infrastructura Mare, apelul de proiect: POIM/859/8/2/Creșterea gradului de interconectare a Sistemului Național de Transport a gazelor naturale cu alte state vecine, privind investiția ,,Înființare sistem de distribuție gaze naturale în comuna Mica, iar primul răspuns favorabil l-am primit în luna octombrie 2021, când proiectul a fost admis în prima etapă de verificarea administrativă și eligibilitate. Evaluarea tehnico financiară a fost ultima etapă de analiză, proiectul nostru fiind declarat eligibil, urmând ca în perioada imediat următoare să semnăm contractul de finanțare”, anunță primarul Tiberiu Zelencz.

”Implementarea unui proiect necesită mult timp, răbdare și multă implicare din partea întregii echipe. Vreau să le mulțumesc încă o dată echipelor care s-au ocupat de implementarea acestui proiect, consilierilor locali, colegilor din Primăria Mica și tuturor cetățenilor comunei noastre, care m-au susținut și au fost alături de mine. Dezvoltarea comunei Mica a fost și este prioritatea mea, iar eu în calitate de primar voi face tot ce îmi stă în putere să aduc bunăstare și plus valoare acestui loc, avându-i alături de mine pe cetățenii acestei comune și credința în Dumnezeu”, mai spune primarul comunei Mica.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More