Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Inundații, copaci căzuți și drumuri blocate, în urma unei vijelii în Bistrița-Năsăud – VIDEO

0 209

O nouă vijelie abătută, joi după-masă, asupra județului Bistrița-Năsăud a creat probleme în mai multe localități, fiind semnalate inundații, copaci căzuți și drumuri blocate.

Potrivit celor de la ISU, mai multe mașini sunt blocate pe un drum forestier din comuna Parva, spre o păstrăvărie, din cauza copacilor căzuți. Zona este greu accesibilă, iar în ajutorul oamenilor au fost alocate echipaje de la secția de pompieri Năsăud și un echipaj de prim ajutor al SMURD.

De asemenea, în comuna Zagra, situată la poalele Munților Țibleș, vijelia a produs stricăciuni la acoperișurile mai multor gospodării, au căzut copaci și a fost afectată și rețeaua de distribuție a energiei electrice.

Traficul rutier a fost îngreunat sau chiar blocat pe DN 17C, după ce acoperișul unei case din satul Cepari a fost smuls de vântul puternic și aruncat în mijlocul drumului, iar mai mulți copaci au căzut atât în Cepari, cât și în cartierul Liviu Rebreanu al orașului Năsăud.

În orașul Năsăud, două străzi au fost blocate de asemenea de copaci căzuți, la fel întâmplându-se și pe un drum comunal din Bistrița Bârgăului și pe drumul județean ce leagă Sărata de Șieu.

În comuna Prundu Bârgăului, un copac a căzut peste firele de electricitate, iar în comuna Rodna au fost semnalate probleme cauzate de arbori doborâți de vânt și inundații produse prin colmatarea unor poduri și podețe.

Vijelia a creat probleme și în municipiul Bistrița. Au căzut copaci pe străzile Valea Căstăilor și Poligonului, iar un stâlp s-a prăbușit peste o casă pe strada Drumul Dumitrei Vechi.

Sunt afectate și două dintre localitățile componente ale municipiului Bistrița. În Viișoara, Strada Târgului a fost inundată, iar în Slătinița au căzut copaci care au pus în pericol case și stâlpi de electricitate.

În zonele în care au fost semnalate probleme, intervin atât echipaje ale pompierilor, cât și cele ale serviciilor voluntare pentru situații de urgență și ale furnizorului de electricitate.

Județul Bistrița-Năsăud s-a aflat, joi, sub o nouă avertizare meteo cod portocaliu, valabilă inițial până la 16.15, ulterior prelungită până la ora 17.30.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More