Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Inundații în zona Târgu Lăpuș. Mai multe persoane evacuate de autorități din calea șuvoaielor

0 41

Ploile torențiale care au căzut în ultimele zile în zona Târgu Lăpuș au provocat inundații și pagube însemnate în câteva localități din regiune, pompierii maramureșeni intervenind pentru salvarea persoanelor și a bunurilor.

Astfel, în seara zilei de duminică, în urma ploilor abundente, care au dus la scurgeri de pe versanți și ieșirea din matcă a văilor Baba și Poiana, satele Baba și  Coroieni, din comuna Coroieni, respectiv Fântânele și Răzoare, aparținând de orașul Târgu Lăpuș, au fost afectate de inundații.

Situația cea mai dificilă a fost înregistrată în satul Baba, pe raza căruia apele au afectat circa 20 de curți și anexe din tot atâtea gospodării.

Patru persoane în vârstă au fost evacuate de către autoritățile locale și au fost cazate la rude. La fața locului intervin la această oră 13 pompieri din cadrul Pichetului Târgu Lăpuș, care acționează cu motopompe la evacuarea apei din subsoluri.

Intervenția este coordonată de către Sebastian Lupuț, prefectul județului Maramureș, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

La această oră, apele sunt în scădere, mai informează ISU Maramureș.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More