Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Inundațiile au făcut ravagii în Bistrița. Zeci de gospodării inundate – FOTO

0 1.562

Mai multe străzi din Bistrița s-au transformat în această după-amiază în adevărate canale navigabile, șuvoaiele inundând curți, grădini și beciuri de la zeci de gospodării.

Toate forțele disponibile ale Inspectoratului pentru Situații de Urggență Bistrița, dar și pompieri voluntari au intervenit în sprijinul populației afectate de inundații.

Potrivit ISU Bistrița-Năsăud, pe străzile Mihai Viteazu și Ioan Pop Reteganu apele au acoperit carosabilul, intrând în curțile și beciurile localnicilor, iar pe străzile George Enescu și Andrei Mureșanu furtuna a rupt copaci.

Pe Valea Budacului a fost de asemenea prăpăd, iar în Budacu de Jos au fost inundate 30 de curți și cinci beciuri, în timp ce drumul județean 172G a fost blocat din cauza aluviunilor. Acestea au fost îndepărtate de către autorități cu ajutorul unui buldoexcavator.

Potrivit meteorologilor și hidrologilor, căderile masive de ploaie, mai ales în zona montană, vor continua, astfel că județul Bistrița-Năsăud se află în continuare sub cod portocaliu de inundații, până duminică dimineața.

Vizate sunt râurile mici din bazinele hidrografice: afluenții de dreapta ai râului Șieu aferenți sectorului aval S.H. Domnești – amonte confluență cu râul Măgheruș. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele: Budac – bazin mijlociu și inferior și Bistrița – bazin inferior.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More