Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Inundațiile au provocat pagube uriașe în Bistrița-Năsăud

0 103

alunecare teren

În ultimele zile, județul Bistrița – Năsăud se află sub incidența mai multor avertizări meteorologice și hidrologice. Potrivit Comitetului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, au fost înregistrate cantități mari de precipitații, potențial generatoare de situații de urgență.

În data de 26.05.2015, ora 14:21 Inspectoratul pentru Situații de Urgență ‘Bistrița’ al județului Bistrița — Năsăud a fost anunțat de către Primăria Șieu Măgheruș, prin raport operativ, despre avarierea acoperișurilor mai multor case de locuit, în urma ploilor torențiale de mare intensitate cu grindină care s-au produs in data de 25.05.2015. Au fost avariate un număr de 12 acoperișuri la case de locuit și două la anexe gospodărești.

În data de 27.05.2015, ora 08:45, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ‘Bistrița’ al județului Bistrița — Năsăud a fost anunțat prin sistemul unic de urgență 112 că în comuna Ilva Mica a fost afectat drumul național 17D, pe o porțiune de aproximativ 5m(surpat), fără a fi blocată circulația. La fața locului, s-au deplasat membrii ai CLSU Ilva Mică și CNADNR. Echipele de intervenție lucrează pentru refacerea parții carosabile.

În data de 27.05.2015, ora 09:00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ‘Bistrița’ al județului Bistrița Năsăud a fost anunțat de către primăria Negrilești, prin raport operativ, despre producerea unor daune in urma precipitaților din data de 25.05.2015, au fost deteriorate prin spălarea pietrișului drumul județean DJ 170, pe o porțiune de 500m și mai multe drumuri comunale(străzi) pe raza localității Breaza:

—Valea Berzei pe o distanța de 700 m.

—Valea Mare pe o distanța de 100 m.

—Carpini pe o distanța de 1000 m.

—Valea Sini pe o distanța de 600 m.

—Valea Rusului pe o distanța de 1000 m.

—Valea Mare pe o distanța de 100 m.

În data de 27.05.2015, ora 10:56 Inspectoratul pentru Situații de Urgență ‘Bistrița’ al județului Bistrița Năsăud a fost anunțat de către primăria Rebrișoara prin raport operativ despre inundarea prin revărsarea albiei pâraielor Valea Suciului și Valea Mărului din satul Poderei a 8 ha de teren agricol. În urma retragerii apelor au rămas aluviuni, mâl, lemne și pietre.

Alte situații de urgență:

— în localitatea Feldru: podețul ce subtransversează calea ferată este înfundat, teren agrigol inundat;

— în localitatea Rodna: drum inundat, podeț inundat și calea de acces spre Măgura Ilvei este blocată parțial de aluviuni;

— în localitatea Florești, comuna Nimigea: teren arabil și curți, aproximativ 2 ha și 20 de gradini, inundate ;

— două beciuri ale unor case de locuit;

— în cartierul Liviu Rebreanu al orașului Năsăud , alunecare de teren pe o distanță de aproximativ 30 m, fără a fi înregistrate gospodării afectate.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița — Năsăud și Comitetele Locale pentru Situații de Urgență monitorizează fiecare care zonă în care exista riscul producerii unor situații de urgență și alocă resursele necesare remedierii tuturor problemelor identificate.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More