Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Învață bazele faimosului joc de ruletă în doar 5 minute!

0 572

Ruleta este unul dintre cele mai cunoscute jocuri de noroc, fiind prezentă în cazinouri încă de la începuturi. Succesul său este explicat prin regulamentul simplu și prin trăirile experimentate de jucător din momentul începutului rundei până în cel în care bila se oprește pe un anumit număr.

În cazul în care nu ai jucat niciodată, îți recomandăm să încerci și această distracție. Poți afla bazele acestui joc în numai cinci minute, citind rândurile de mai jos. Ruleta este de fapt o roată pe care, de obicei, sunt 37 de numere, de la 0 la 36. Cu excepția numărului 0, care este pe culoarea verde, toate celelalte numere sunt, alternativ, pe culoare roșie sau pe culoare neagră. Mai există și ruleta americană, care are în plus numărul „00”, tot pe culoare verde.

Înainte ca roata să fie pusă în mișcare de crupier sau de soft (în cazul meselor electronice), trebuie să plasezi pariul/pariurile. Există următoarele opțiuni de pariere, exprimate prin plasarea jetonului sau jetoanelor:

pariuri interioare – pe un singur număr (cota 36.00), pe două numere adiacente vecine pe tabla de joc (cotă 18.00), pe trei numere consecutive de pe masa de joc (cotă 12.00), pe patru numere adiacente pe tabla de joc (cotă 9.00).

În categoria pariurilor interioare pot intra și tipuri speciale, care diferă însă de la ruletă la ruletă. De exemplu, „Vecinii lui zero” (pariuri pe 17 numere consecutive pe ruletă, între 22 și 25), Tieri (pariuri pe 12 numere consecutive – zona opusă Vecinilor lui 0 – între 33 și 27) sau Orfani (cele 8 numere care nu se regăsesc nici printre Vecinii lui 0, nici printre Tieri).

pariuri exterioare – pe roșu/negru (cotă 2.00), pe par/impar (cotă 2.00), pe 1-18/19-36 (cotă 2.00), pe câte 12 numere consecutive 1-12, 13-24, 25-36 (cotă 3.00), pe 12 numere aflate într-o coloană de pe masa de joc (cota 3.00).

Niciun pariu nu acoperă numele 0 și 00.

După ce pariurile au fost plasate, crupierul pune roata în mișcare și lansează bila în sensul invers rotirii ruletei. După ce se rotește de câteva ori, bila se oprește într-un „buzunar”, iar jucătorii care au fost inspirați își primesc răsplata.

Diferența între ruleta europeană și cea americană

În cazul în care ai posibilitatea să alegi între ruletă europeană și ruletă americană, recomandarea este să alegi prima variantă. Din cauza acelui număr de „00” în plus, care este pierzător din oficiu, avantajul casei la ruleta americană este de 5,26%. În comparație, avantajul cazinoului la ruleta europeană este de numai 2,70%. În plus, cotele sunt aceleași pentru ambele tipuri de ruletă: 36.00 pentru un pariu pe număr, 2.00 pentru pariu pe culoare (chiar dacă la ruletă americană sunt două buzunare verzi în care se poate opri bila), 2.00 pentru un pariu pe par/impar ș.a.m.d.

Ar mai trebui să știi că jucătorii obișnuiesc să folosească diverse strategii de pariere. Aceste strategii nu pot garanta succesul, pentru că rezultatul unui joc de ruletă nu poate fi anticipat și nu poate fi legat de rezultatele rundelor anterioare. Totuși, un sistem de joc poate mări șansele de câștig pe termen lung. Una dintre cele mai populare strategii este „Martingale”, prin care se dublează miza după fiecare pariu necâștigător.

Până să apelezi la sisteme de joc, ar trebui să fii foarte bine familiarizat cu ruleta. Este posibil să joci și o variantă demo, la Slot V. După ce joci un timp la masa electronică, poți face trecerea la mesele live dintr-un cazinou licențiat, acolo unde acțiunea se desfășoară exact ca într-un cazinou terestru. Baftă!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More