Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Investitie de 20 de miloane de euro într-o fabrică de hârtie la Dej

0 746

fabrica hartie dej tecar

Omul de afaceri Ioan Tecar, proprietarul grupului MG-Tec, care numără 10 companii cu aproximativ 1.100 de angajaţi şi afaceri consolidate de 130 mil. euro, va finaliza în această vară o investiţie de 20 de  milioane de euro în construcţia de la zero a unei fabrici de hârtie la Dej, în judeţul Cluj.

Antreprenorul din Dej a luat fonduri europene de şapte milioane de euro pentru a construi fabrica. Noua fabrică va crea 150 de locuri de muncă, informează Ziarul Financiar.

Producătorul de articole din hârtie Pehart Tec din Petreşti, judeţul Alba, controlat de omul de afaceri Ioan Tecar, şi-a bugetat pentru acest an investiţii de 10,3 mil. lei (2,5 mil. euro) pentru eficientizarea proceselor tehnologice.

Mai mult, compania a demarat anul trecut un proiect de peste 8,2 mil. euro pentru realizarea unei unităţi de cogenerare, în vederea reducerii costurilor cu energia electrică şi gazele naturale.

Aproape jumătate din această investiţie este finanţată prin fonduri nerambursabile.


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More