Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Investiție de 60 de milioane de euro la Zalău. Uzina Michelin va crea 140 de noi locuri de muncă

0 64

Grupul francez Michelin a anunţat o nouă investiție în uzina de cord metalic din Zalău, care va duce la creşterea capacității de producţie cu 50% până în anul 2019. În urma acestei investiţii de 60 de milioane de euro vor fi create 140 de noi locuri de muncă.

Fabrica Michelin Zalău Cord este o unitate strategică pentru grup prin producţia de cord metalic şi asamblaje metalice, acestea fiind componente importante în producţia de anvelope.

Peste 90% din producţia de cord metalic a unităţii merge la export, uzina Michelin Zalău Cord contribuind la producţia de anvelope din numeroase uzine Michelin din Europa, America şi Asia.

„De-a lungul anilor, uzina de Cord din Zalău a jucat un rol important în strategia de creştere a Grupului Michelin”, a declarat Sean Parry, directorul Platformei Industriale Michelin din Zalău, citat de News.ro.

Grupul Michelin este prezent în 170 de ţări, are 111.700 de angajaţi şi operează în 68 de unităţi de producţie în 17 ţări care au produs în total 184 de milioane de anvelope în 2015.

Grupul Michelin şi-a început activitatea în România în august 2001, investind peste 400 de milioane de euro de-a lungul anilor pentru modernizarea uzinelor. În prezent, Michelin are în România aproximativ 3.300 de angajaţi, trei uzine, două la Zalău şi una la Floreşti, o reţea comercială şi un Centru de Excelenţă şi servicii partajate, care oferă servicii de suport pentru diferite entităţi Michelin din Europa.

Michelin Zalău Cord a fost construită ca o investiţie green-field în perioada 2003-2004. Uzina furnizează cord metalic, una dintre cele mai importante componente ale carcasei anvelopei, uzinelor Michelin ce produc anvelope pentru autoturisme şi camioane, din întreaga lume.

Uzina are în prezent 350 de angajaţi.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More