Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Investiție de peste 3,13 milioane de lei în noul Bloc Operator al Spitalului Municipal Dej – VIDEO

0 830

După o perioadă de lucrări care a durat un an și jumătate, Spitalul Municipal Dej beneficiază începând de azi de un bloc operator modernizat și dotat cu toată aparatura necesară pentru intervenții chirurgicale de specialitate.

Din vechiul Bloc Operator al Spitalului Municipal Dej au mai rămas doar pereții, ne-a mărturisit managerul Mihai Pandrea, care a făcut azi prezentarea noilor investiții și modernizări din cadrul instituției medicale.

Au fost achiziționate două mese de operație, trei aparate de anestezie cu troliu, o linie laparoscopică completă cu sistem video HD, lămpi pentru mesele de operații, instalație de aer condiționat steril, o linie artroscopică completă cu sistem video HD, o masă de operație electrohidraulică pentru ortopedie, electrocauter, o linie de micrometodă și lavoar apă sterilă, investițiile în aparatură ridicându-se la 2,36 milioane de lei.

Pe lângă acestea, s-au realizat lucrări de reparații și renovare ale întreg etajului 5 al spitalului, care cuprinde Blocul Operator, dar s-a achiziționat și mobilier, totalul investiției depășind 3,13 milioane de lei.

Pentru această investiție, Spitalul Municipal Dej a contribuit cu 26.868 lei pentru partea de aparatură și aproape 96.000 de lei pentru partea de mobilier. Celelalte surse de finanțare sunt 1,34 milioane de lei de la Ministerul Sănătății, 584.000 lei de la Consiliul Județean și 406.291 lei de la bugetul local al municipiului Dej.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More