Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Invitație la mișcare. Promenada inimilor are loc duminică la Dej

0 53

Rotary Club Dej și Primăria Municipiului Dej, împreună cu Fundația CardioPrevent, membru al Forumului Naţional de Prevenție, în parteneriat cu rețeaua magazinelor PROFI și Fundația Română a Inimii, continuă programul “Promenada Inimilor 2016” cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii.

Rotary Club Dej și Primăria Municipiului Dej continuă și în 2016, programul „Promenada Inimilor”, proiect ce îşi propune să încurajeze populaţia oraşului să facă mişcare, ca mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare. Anticipând Ziua Mondială a Inimii care este marcată în fiecare an pe data de 29 septembrie, ediția a IV -a a programului „Promenada Inimilor” se va desfășura în oraș, duminică, 25 septembrie, de la ora 12:30 pe un traseu accesibil, cu lungimea de 2.2 km.

“La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viaţă. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?” spune Prof. Dr. Dan Gaiţă – membru în Consiliul de Conducere al European Heart Network.

„Sănătatea este în mâinile fiecăruia dintre noi, iar implicarea comunităţii locale ne ajută să o protejăm mai bine. Noi cei din Rotary suntem dedicaţi comunităţii în care trăim, iar acum avem ocazia, din nou, să arătăm acest lucru printr-un proiect al întregului District.

Așadar, din inimă pentru inimile dumneavoastră vă rugăm să străbateți cât mai des traseul marcat în municipiul nostru și vă așteptăm alături de noi, duminică, 25 septembrie, orele 12:30 în Parcul Mic din Piața Bobâlna, pentru a face împreună prima plimbare pe traseul ales” – este invitația lansată dejenilor de rotarieni și de Geanina Gavriș, președintele Rotary Club Dej.

Program inţiat de Fundaţia Irlandeză a Inimii şi implementat deja în peste 10 ţări europene, “Promenada Inimilor” a avut un succes răsunător şi printre români. În România, programul a fost lansat în 2013, în ultimii ani participând mii de persoane în lupta bolilor cardiovasculare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More