Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Gheorghe Ioan Vușcan susține că a fost FELICITAT pentru cum s-a intervenit în cazul accidentului aviatic și nu se gândește la demisie

1 51

Ioan Vuscan

Prefectul Clujului, Gheorghe Ioan Vușcan, s-a lăudat azi în fața reporterilor că ar fi fost felicitat de vicepremierul Liviu Dragnea pentru modul cum s-a acționat în cazul accidentului aviatic din Munții Apuseni. Lauda a fost în fața camerelor ascunse, pentru ca apoi prefectul să refuze alte comentarii, inclusiv cu privire la demisie.

Prefectul Clujului a fost filmat cu camera ascunsă de reporterii Digi24, înainte de începerea videoconferinței cu prefecții.

„Noi am fost acolo la întâlnirea cu vicepremierul Dragnea. Ne-a transmis felicitări tuturor structurilor implicate, inclusiv pentru acţiunea de luni. N-am nimic să ascund, noi ne-am implicat din primul moment”, a spus Gheorghe Ioan Vușcan.

În fața camerelor pornite și cu microfonul în față, Gheorghe Ioan Vușcan nu a fost la fel de mândru de ”felicitările” vicepremierului.

Întrebat dacă a fost felicitat, Vușcan s-a eschivat: ”Haideți că începe videoconferința”. Pentru ca apoi, după ce a fost întrebat dacă s-a gândit să-și dea demisia, prefectul să spună sec: ”O să facem o conferință de presă și o să anunțăm toate detaliile.”

La întrebarea ”V-ați gândit să vă dați demisia după cum s-a intervenit, fiind cel care comandă în situațiile de urgență?”, prefectul n-a mai răspuns.

Conform unor surse Someșeanul.ro, Gheorghe Vușcan s-ar putea să fie demis din funcția de prefect al Clujului, în locul său urmând să fie numit Ioan Oleleu, actualul vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj. Vușcan este considerat responsabil pentru dezorganizarea în cazul intervenției de salvare din munții Apuseni, prefectul fiind șeful celulei de criză în cazul de față.

Până acum, după dezastruoasa intervenție în cazul accidentului aviatic din Apuseni, a fost demis Cătălin Chiper, secretar de stat în Ministerul de Interne, iar Radu Stroe, ministrul Internelor, Ion Burlui, șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) și Aleodor Frâncu, directorul general ROMATSA, au demisionat.

Se mai așteaptă demisii sau demiteri în cazul Ramonei Mănescu, ministrul Transporturilor, Marcel Opriș, șeful STS, dar și în cazul prefecților și șefilor ISU din Cluj, Alba și Bihor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. anonim spune

    Ziaristi de doi lei!! Dezinformati populatia si semanati dicordie. N-aveti pic de profesionalism!!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More