Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Iohannis la deschiderea Olimpiadei Internaționale de Matematică. Întâlnire și cu cei de la #rezist

0 533

Președintele României a participat azi la deschiderea oficială a Olimpiadei Internaționale de Matematică. A vizitat și Spitalul de Oncologie Cluj. La ieșirea din ultimul obiectiv a fost întâmpinat de membrii ai mișcării #rezist.

Președintele României, Klaus Iohannis, a participat azi la deschiderea oficială a Olimpiadei Internaționale de Matematică de la Cluj-Napoca, în cadrul Sălii Polivalente. Acesta și-a arătat dorința ca România să devină un spațiu preferat pentru cercetarea în cadrul matematicii și nu numai.

„Sperăm că România să devină o destinaţie atractiva pentru cercetarea în domeniul matematcii şi ştiinţele care folosesc matematica” a declarat Klaus Iohannis.

De la deschiderea Olimpiadei, Președintele s-a îndreptat către Spitalul de Oncologie Cluj, unde a zăbovit într-o scurtă vizită. Însă la ieșire a fost așteptat, conform celor de la adevărul.ro, de un grup de circa 20 de membri ai comunității #rezist ce și-au declarat în public susținerea pentru Klaus Iohannis.

Președintele nu a făcut declarații de presă, ci a afirmat scurt „Și eu vă susțin”. Membrii mișcării i-au transmis acestuia un mesaj în care pun accentul pe ideile de solidaritate, corectitudine, moralitate și bună-educație.

„Libertatea noastră este mai presus decât tot. Nu vom lăsa istoria să se repete, suntem oameni tineri, vrem să trăim într-o ţară modernă, corectă şi civilizată, cu instituţii funcţionale” a declarat unul dintre manifestanți.

„Este un moment în care avem nevoie de solidaritate. (…) Este momentul să ne unim cu toţii şi să nu lăsăm istoria să se repete a treia oară. Ar fi atât de trist” a încheiat același reprezentat al miscării #rezist.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More