Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Iohannis: Persoane condamnate, urmărite penal sau judecate nu au ce căuta în conducerea statului

0 205

Președintele Klaus Iohannis a lansat, de la ședința Consiliului Superior al Magistraturii, un atac la adresa președinților celor două camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu. Persoanele cu probleme penale nu au ce căuta în fruntea statului, spune președintele.

Iohannis a spus, la şedinţa CSM, că dacă se va discuta despre modificarea Constituţiei şi arhitectura statului, ar trebui introdus în legea fundamentală principiul integrităţii, pentru că persoanele condamnate sau cercetate nu au ce căuta în conducerea statului.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la şedinţa CSM, că persoanele condamnate, urmărite penal sau judecate nu au ce căuta în conducerea statului, precizând că ar trebui introdus principiul integrităţii în Constituţie.

„În general, a apărut aşa un entuziasm de a discuta în spaţiul public ce se întâmplă în sistemul de justiţie. Având în vedere că avem câteva persoane condamnate penal, urmărite penal, judecate penal, nu e de mirare. Am afirmat în repetate rânduri şi o să mai afirm că astfel de persoane nu au ce căuta în conducerea statului fiindca dintr-un interes personal evident vor fi tot timpul tentate să pună sub semnul întrebării sistemul de justiţie, justiţia, judecătorii, procurorii, dăunând grav statului, încrederii cetăţeanului în stat şi în justiţie. Sistemul electoral a fost aşa contruit ca accesul acestor persoane a fost posibil, nu putem să negăm accesul acestor persoane la funcţii înalte în stat. Personal, sunt convins că dacă ne-am apuca odată să rediscutăm Constituţia, este obligatoriu să introducem principul integrităţii chiar în Constituţie”, a declarat preşedintele României la CSM.

Klaus Iohannis a felicitat conducerea Consiliului din anul 2017, precizând că a fost „un an complicat politic pentru România, nu numai pentru CSM”.

„În România justiţia e independentă şi trebuie să rămână aşa. Eu, preşedintele României, o să fac orice îmi stă în puterea constituţională să vă ajut să garantaţi independenţa justiţiei. (..) Despre independenţa justiţiei nu trebuie să discutăm, asta nu se discută, trebuie să rămână, să existe, face parte din nucleul dur al democraţiei din Românie, din valorile UE, din arhitectura de bază a unui stat democratic din secolul 21” .

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More