Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Iohannis refuză confruntarea cu „un partid care a guvernat împotriva românilor”. Dăncilă e… Dăncilă, apoi Partidul, România

0 2.510

Refuzul lui Klaus Iohannis de a participa la o dezbatere publică televizată cu Viorica Dăncilă duce la un nou război al declarațiilor.

Refuzul președintelui Klaus Iohannis de a accepta o dezbatere publică televizată cu Viorica Dăncilă a dus la un nou război al declarațiilor. Actualul președinte și-a motivat în această după masă respingerea categorică de a sta față în față cu contracandidata Dăncilă prin următoarea frază: „Nu poate exista însă nicio dezbatere cu un candidat al unui partid care a guvernat împotriva românilor trei ani de zile.” 

Acest „nu” clar al domniei sale ascunde bineînțeles o miză electorală probabil calculată până la ultimul vot. Însă refuzul unei astfel de confruntări poate ascunde și o oarecare aroganță, o prea multă încredere a celui care se vede deja instalat pentru un nou mandat la Cotroceni. Klaus Iohannis folosește de altfel arma supremă: ura și sila românilor pentru partidul social democrat.

Prin această frază negativă se rezumă și multe dintre opiniile celor care îl contestă oarecum pe actualul președinte. Mulți întreabă „Ce a făcut Iohannis în cinci ani de zile?”. Răspunsul ia forma unui comic voalat: „A distrus PSD-ul.” Atât au văzut majoritatea românilor, iar domnul președinte a transformat această opinie în sabie electorală.

Domnule președinte, deși aveți definitoriu al doilea mandat, priviți puțin la cazul Dan Barna.

Atitudinea câinelui ce latră de după gard

În schimb Viorica Dăncilă sau consilierii domniei sale au profitat instant de acest pas înapoi al președintelui. Zdrobită de procentajul minuscul la alegeri, totuși ajunsă în turul doi, doamna Dăncilă „latră” deși în poziție de apărare. „Eu cred că domnului Iohannis îi este teamă de o confruntare directă cu mine, în fața tuturor românilor” afirmă mândru fostul prim ministru al României. Totuși, analizând declarațiile, doamnei Viorica observăm un subiectivism exacerbat.

Contracandidata vrea o confruntare cu domnul Iohannis deoarece „o dezbatere în fața întregii țări ar demonta imediat toate atacurile mizerabile din ultimii ani la adresa mea și a Partidului Social Democrat”. Observați cum nu partidul social democrat este primul ce trebuie spălat de „atacurile mizerabile”. Pe primul loc este chiar Viorica Dăncilă. Atacurile la adresa EI trebuie demontate, după care e rândul mult iubitului partid.

Păi, stimată doamnă, dumneata așezi pe locul doi, în plină luptă, chiar partidul care v-a pus în fruntea lui. Atunci se pune întrebarea, „Odată președinte, va fi Viorica Dăncilă, partidul și apoi România?

Acum, la final îmi vine în minte un cântec de propagandă din regretatul regim comunism, dar titlul său arată, totuși, mai puțin egocentrism. Să fie Partidul, Ceaușescu, România ori Dăncilă, Partidul, România?

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More