Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Iohannis: Să nu credem din greşeală că 1 iunie este data de relaxare totală

0 919

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că oamenii nu ar trebui să creadă „din greşeală că 1 iunie este data de relaxare totală”, însă a adăugat că este optimist că va fi atins acest obiectiv.

Aflat în vizită, în Parcul Natural Văcăreşti, cu ocazia Zilei Pământului, președintele Klaus Iohannis a anunțat că la începutul lunii iunie Guvernul va prezenta o evaluare pentru o posibilă relaxare a măsurilor de restricție, însă a atras atenția că acest lucru nu înseamnă automat că în România măsurile se vor relaxa total.

„1 iunie este o dată pe care vă rog să nu o supraevaluaţi. Este data la care Guvernul va prezenta evaluările pentru posibila relaxare. Deci, să nu credem, din greşeală, că 1 iunie este data de relaxare totală, nu va fi. Însă eu sunt foarte optimist şi cred că în cursul verii vom ajunge acolo”, a spus președintele.

Acesta a menționat și faptul că autoritățile monitorizează în continuare atent evoluția pandemiei la nivel național

”Evident că până atunci mai sunt atâtea săptămâni, în care evaluăm mersul pandemiei. Dacă numărul de infectări scade foarte mult, dacă numărul de persoane grav bolnave scade foarte mult şi, în paralel, numărul de vaccinaţi creşte, atunci, cu siguranţă, rând pe rând, vom putea să renunţăm la anumite măsuri sau, invers spus, rând pe rând, vom putea să relaxăm măsurile şi sper foarte mult ca, în plină vară, să ajungem în faza în care măsurile vor fi atât de puţine, încât românii vor putea să-şi facă concediul în tihnă”, a declarat Klaus Iohannis


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More