Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Părintele Ioan Buftea este noul protopop de Dej de la 1 ianuarie

0 343

Ionut Buftea protopop de Dej

Cu ocazia marelui praznic Sfântul Ioan Botezătorul, Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, a oficiat Sfânta Liturghie în parohia ortodoxă „Sfântul Nectarie” din Dej.

Slujba a început la ora 10 și a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Andrei, înconjurat de un sobor de 10 clerici, răspunsurile fiind date de grupul vocal „Sf. Nectarie” al parohiei ortodoxe cu același hram din Dej.

La finalul Sfintei Liturghii, Mitropolitul Clujului l-a hirotesit pe pr. Ioan Buftea iconom stavrofor, după care l-a prezentat comunității ca noul protopop de Dej, fiind numit în această funcție cu data de 1 ianuarie.

Ionut Buftea protopop Dej

Înaltpreasfințitul Andrei i-a mulțumit fostului protopop Teofil Herineanu pentru misiunea pe care a desfășurat-o în protopopiatul Dej, timp de mai bine de 30 de ani și L-a rugat pe Bunul Dumnezeu să îi dea putere și înțelepciune noului protopop în activitatea sa pastoral misionară. Părintele Ioan Buftea i-a mulțumit, la rândul său, Înaltpreasfințitului Andrei pentru încrederea acordată și a spus că deși consideră că orice funcție este o cruce are convingerea că Bunul Dumnezeu îl va ajuta să o poată purta.

Parohia „Sfântul Nectarie” din Dej a fost înființată în anul 2011, din inițiativa și prin binecuvântarea ÎPS Andrei. În prezent slujbele se oficiază în paraclisul ocrotit de „Sfântul Nectarie”. Biserica mare ce poartă același hram este ridicată în roșu și urmează ca anul acesta să se demareze lucrările de interior, a declarat pr. paroh Ioan Buftea.

Sursa: radiorenașterea.ro
FOTO: Ovidiu-Adrian Sălăjan

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More