Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

IPJ BN are un polițist specialist în realizarea de portrete robot

0 52
politia11
Din această lună, IPJ BN se poate lăuda că are în echipă un polițist criminalist specializat în realizarea de portrete robot. Tehnicianul criminalist s-a specializat într-un program cu finanțare europeană, prin care a primit și un laptop și o tabletă grafică care-l vor ajuta la realizarea portretelor robot ale infractorilor căutați de poliție.

Cursul a fost iniţiat şi manageriat de Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin Institutul Naţional de Criminalistică, în baza unui proiect european ISEC.

Programul de training se subscrie proiectului european prin care Institutul Naţional de Criminalistică urmăreşte aplicarea standardelor internaţionale de calitate în activitatea criminalistică.

Lectorii cursului de artă criminalistică au fost Lois Gibson, artist criminalist în cadrul Poliţiei Houston – Texas, Statele Unite ale Americii şi inspectorul de poliţie Florin Lăzău, artist criminalist în cadrul Serviciului Criminalistic – Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor. Fiecare cursant a primit câte un laptop şi o tabletă grafică echipate cu software de editare, pe care au studiat tehnica de întocmire a portretului robot după descriere.

Tehnica, de ultimă generaţie, va ajuta la prinderea infractorilor, pe baza descrierii făcute de martori. De asemenea, poliţiştii criminalişti vor putea edita şi îmbunătăţi imagini preluate de pe camere de supraveghere sau fotografii neclare.

La finalul cursului, care a avut loc în Oradea, poliţistul a primit şi o diplomă din partea organizatorilor, urmând a pune în aplicare cunoştinţele acumulate în sprijinul bistriţenilor. Poliţistul a declarat că participarea la acest training, desfăşurat în premieră în Europa, a reprezentat un privilegiu şi o experienţă profesională deosebită.

Biroul de presă al IPJ BN

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More