Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

IPJ Cluj: Acțiuni de prevenire a înșelăciunilor prin metoda ”Accidentul”

0 78

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca – Secţia 3 Poliţie au desfăşurat miercuri activităţi pentru prevenirea înşelăciunilor prin metoda ,,Accidentul”.

Poliţiştii de proximitate şi cei de ordine publică au acţionat pe străzile Nicolae Titulescu, Constantin Brâncuşi şi Piaţa Timotei Cipariu, distribuind materiale preventive cetăţenilor.

De asemenea, pentru prevenirea faptelor de acest gen, a fost realizat un clip video cu principalele recomandări pe această temă. Acest material rulează pe raza municipiului Cluj-Napoca (în prezent – pe panourile electronice de informare din Piaţa Mihai Viteazu şi din centre comerciale) pentru a atrage atenţia cetăţenilor şi a nu cădea victime ale infracţiunii.

Pentru a nu deveni victime ale infracţiunii de înşelăciune, vă recomandăm:

  • În situaţia în care sunteţi contactaţi de persoane care se prezintă a fi avocaţi, procurori, poliţişti, etc. şi vă solicită bani pentru ,,rezolvarea pe cale amiabilă” a unor accidente de circulaţie în care sunt implicate persoane dragi ori rude, anuntaţi de îndată Poliţia!
  • Adoptaţi o conduită preventivă şi, înainte de a oferi ajutor necondiţionat şi de a efectua orice demersuri, verificaţi autenticitatea informaţiilor comunicate;

În niciun caz nu daţi crezare imediat unor poveşti lacrimogene, nu vă oferiţi economiile de viaţă unor persoane străine, chiar dacă acestea invocă necazuri şi nenorociri.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More