Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

IPJ CLUJ – Prima zi a săptămâni prevenirii criminalității – FOTO

0 200

Ieri, 26 septembrie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj a debutat cu primele activităţi din cadrul Campaniei „Săptămâna prevenirii criminalităţii”.

În prima zi, evenimentele coordonate de către poliţiştii clujeni s-au derulat la Colegiul Tehnologic de Transporturi Transilvania.

În colaborare cu Poliţia de Frontieră Cluj și cu Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj au fost realizate exerciţii de dresaj canin și de căutare de substanţe stupefiante.

Elevii au fost surprinşi să vadă abilităţile câinilor, care sunt un sprijin extraordinar pentru forţele de ordine publică clujene în descoperirea persoanelor răuvoitoare, sau a celor care au asupra lor substanţe interzise de lege.

Totodată, cu sprijinul piloţilor de raliu din cadrul Napoca Rally Academy Cluj, s-a desfășurat o activitate de educaţie rutieră adresată, în special, tinerilor posesori de permis de conducere sau celor care intenţionează să urmeze un curs pentru obţinerea acestuia.

Astfel, fost organizat un poligon de simulare a unor stări fizice şi psihice generate de consumul de alcool sau substanţe interzise, pentru conştientizarea efectelor acestora asupra capacităţii de a conduce autovehicule, fiind organizate și demonstraţii de conducere preventivă, sub atenta supraveghere a piloţilor experimentaţi.

Activitățile preventive continuă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More