Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

IPJ Cluj s-a autosesizat în cazul cățelușei împușcată mortal la Țaga. Vânătorul este din Cluj-Napoca

2 2.819

În urma articolului publicat duminică seara de Someșeanul.ro, cu privire la o cățelușă împușcată la o partidă de vânătoare desfășurată pe raza localității clujene Țaga, polițiștii clujeni s-au autosesizat și au demarat cercetările.

Someșeanul.ro a publicat ieri un articol prin care releva faptul că o cățelușă a fost împușcată și apoi lăsată să agonizeze în urma unei partide de vânătoare desfășurată la Țaga. În urma publicării acestui articol povestea a ajuns și la urechile celor de la IPJ Cluj, care au deschis o anchetă penală în acest caz.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, Gina Pop, pe raza fondului de vânătoare din localitatea clujeană Țaga s-a organizat duminică o partidă de vânătoare, conform legii.

”Un domn aflat la vânătoare și-a dus și câinele, aflat la prima partidă de vânătoare. La un moment dat, vânătorul ar fi luat la țintă un iepure, însă câinele s-a interpus în calea gloanțelor și a fost împușcat. Ulterior, câinele a fugit din zona respectivă și nu a mai fost găsit de vânătorul, care susține că l-a căutat după ce a l-a auzit schelălăind”, a declarat pentru Someșeanul.ro purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj.

Potrivit acestora, vânătorul care și-a împușcat câinele, un bărbat din Cluj-Napoca, s-ar fi prezentat ulterior la Serviciul Arme, pentru a declara ce s-a întâmplat. Acesta susține că nu a mai găsit cățelușa după ce a împușcat-o, fiind alertat ulterior de niște cunoscuți că au apărut imagini cu aceasta pe internet și că animalul a fost ridicat de reprezentanții unei asociații de protecție a animalelor.

Versiunea povestită de către vânătorul din Cluj-Napoca în fața polițiștilor nu se potrivește cu ceea ce povestesc martorii despre cele întâmplate.

Cățelușa a fost găsită agonizând în curtea Căminului Cultural din localitatea Țaga, de către două adolescente, una dintre ele publicând imaginile pe Facebook. Martorii susțin că animalul a fost împușcat în cap de către vânător în centrul localității, în zonă publică, lângă Căminul Cultural și nu pe fondul de vânătoare.

De asemenea, reprezentanții Asociației Anima Pro Terra Dej, cea care a ridicat cățelușa și a dus-o la dispensarul veterinar, spun că au verificat CIP-ul acesteia, datele relevând că patrupedul era înregistrat pe numele unei femei în vârstă dintr-un sat aflat la distanță mare de Țaga. Se contrazice astfel declarația vânătorului că animalul ar fi al lui și-l folosea la vânătoare.

Mai mult, se pare că acesta nu ar fi căutat câinele, care a agonizat ore întregi până să fie găsit și să fie preluat de către veterinari, pentru a fi transportat apoi la dispensarul din Dej.

Cert este că în cursul nopții, cățelușa a decedat în ciuda eforturilor depuse de medicii veterinari pentru a o salva. Cei de la Anima Pro Terra Dej urmau să ducă luni dimineața cățelușa la o clinică veterinară din Cluj-Napoca, pentru a se încerca salvarea acesteia, însă cățelușa nu a mai rezistat.

Reprezentanții Anima Pro Terra au declarat pentru Someșeanul.ro că urmă să depună și o plângere la poliție în acest caz, deși au puține speranțe că acest caz va fi soluționat, așa cum s-a întâmplat și cu alte cazuri din zona Dej, când câinii au fost maltratați, chiar împușcați, iar vinovații nu au fost pedepsiți.

Reprezentanții IPJ Cluj spun că verificările în acest caz sunt în curs și că polițiștii clujeni, în colaborare cu cei de la Gherla, vor ancheta toate împrejurările în care s-a produs incidentul, iar dacă va fi găsit vinovat vânătorul va fi tras la răspundere.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Alex666 spune

    Dați-mi un nume ca îl omor pe nenorocit! Nu scapi așa ușor. Sunt din Sântejude si ma jur ca am sa te găsesc!
    La fel am să îți fac și eu ție!
    Am sa te împușc de nenumarate ori și am să te las sa mori JEGULE!

  2. Anonim spune

    De la prima publicare a ştirii, aşteptam varianta prin care „vânătorul” este nevinovat. Mor animale, mor oameni în trafic, participă la proteste şi sunt vinovați. Vinovați că au fost într-un moment nepotrivit, în zona nepotrivită( cu oameni „nepotriviți”).

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More