Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

FOTO/VIDEO – Detalii despre descinderile din Dej, Gherla și Cluj-Napoca. Rețineri pe bandă rulantă

0 7.981

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea și specialiști criminaliști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Dej, au investigat activitatea infracțională a unor bărbați, bănuiți de proxenetism și camătă.

Prin intermediul unui comunicat de presă cei de la IPJ Cluj transmit faptul că azi, 6 mai, au fost efectuate 14 percheziții domiciliare în localitățile Cluj-Napoca, Dej, Gherla și Râmnicu Vâlcea, într-un dosar penal întocmit pentru comiterea infracțiunilor de proxenetism și camătă.

Din cercetări a reieșit faptul că, 5 bărbați, cu vârste cuprinse între 30 și 45 de ani, ar fi determinat și înlesnit practicarea prostituției de către mai multe femei, din municipiile Cluj-Napoca și Dej, în mai multe state europene, printre care Austria și Elveția, se arată în comunicat.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2016-2020, în urma practicării prostituției, bărbații ar fi obținut sume mari de bani, aproximativ 1.000.000 euro, aceștia fiind trimiși în România, prin intermediul unor terțe persoane sau prin servicii de transfer de bani la distanță.

Totodată, în cauză, față de alte două persoane, au fost extinse cercetările cu privire la comiterea infracțiunii de camătă. În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost identificate autoturisme, articole de îmbrăcăminte și bunuri de lux.

ACTUALIZARE

Potrivit unor surse judiciare, în dosarul anchetat de BCCO au fost ridicați pentru audieri cinci bărbați din Dej, unul din Gherla și unul din Cluj-Napoca. Conform surselor noastre, printre cei ridicați se află Codin Pop (Coco), Cosmin Pop „Sharpele”, Tudor Vlașin, Călin Man, Petri Bartoș (Șușu Taxi) și Lucian Jula.

Până la ora 21,30 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Dej s-a dispus reținerea pentru 24 de ore a lui Călin Man, Tudor Vlașin și ”Coco” Codin Pop, Cosmin Pop ”Sharpele” și Lucian Jula. A mai fost reținut 24 de ore un anume Rotar din Gherla, iar Petri Bartoș (Șușu) și un anume Tinuț din Cluj-Napoca sunt cercetați în stare de libertate. Audierile pentru ceilalți continuă în cursul serii de miercuri și vor continua și joi.

ACTUALZARE:

”Vă informăm că pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Dej se instrumentează o cauză cu privire la săvârșirea infracțiunilor de proxenetism prev. de art. 213 al. 1 și 4 Cod penal și cămătărie prev. de art. 351 al. 1 Cod penal, privind nouă persoane.

În cauza s-au efectuat 14 percheziții domiciliare în localitățile Dej, Gherla și Cluj-Napoca, în cursul zilei de astăzi. În prezent se audiază persoane atât la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Dej, cât și la sediul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca.

În cursul zilei de astăzi se va analiza dacă este necesară luarea de măsuri preventive față de undele dintre persoanele cercetate.

Dosarul este instrumentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Dej, în colaborare cu Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca și Direcția de Operațiuni Speciale.

Perchezițiile domiciliare s-au efectuat cu sprijinul Brigăzii de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca.

Precizăm că activitățile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală și au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor și garanțiilor procesuale precum și a prezumției de nevinovăție”, se arată în comunicatul semnat de procuror Sergiu Valer Roșca.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More