Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

IPJ MARAMUREȘ: Acţiune pentru siguranţa participanţilor la traficul rutier

0 51

În cadrul unor activităţi desfăşurate pentru prevenirea şi combaterea evenimentelor rutiere, poliţiştii au depistat mai mulţi şoferi şi pietoni care circulau neregulamentar.

Astfel, într-o singură zi, au fost aplicate 120 de sancţiuni contravenţionale iar valoarea amenzilor a depăşit suma de 27 000 de lei. De asemenea, şapte şoferi care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor au rămas fără permise.

Poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare împreună cu cei din cadrul Biroului de Ordine Publică, cei din Groşi şi Recea, sprijiniţi de poliţişti locali din cadrul primăriei municipiului Baia Mare, au acţionat vineri, 30 septembrie, pentru a determina participanţii la trafic să adopte un comportament responsabil şi să respecte regulile de circulaţie. A fost acordată o atenţie sporită prevenirii accidentelor rutiere generate de neacordarea priorităţii de trecere pietonilor.

Astfel, pentru încălcarea normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, poliţiştii au aplicat într-o singură zi, 120 de sancţiuni contravenţionale. 35 dintre acestea au fost aplicate pietonilor care au traversat strada neregulamentar. Valoarea totală a amenzilor aplicate a depăşit suma de 27 000 de lei.

Ca măsuri complementare, au fost reţinute şapte permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 90 de zile şi a fost retras 1 certificat de înmatriculare.

Poliţiştii maramureşeni atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea legislaţiei în domeniul rutier şi recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, cu viteză adaptată condiţiilor de trafic şi meteo, să acorde o atenţie sporită pietonilor şi vă urează totodată, DRUM BUN, fără evenimente rutiere!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More