Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

IPJ Maramureș se apară în cazul scandalului petrecut într-un local băimărean de pe Bulevardul Independenței

0 2.449

Reprezentanții IPJ Maramureș au emis un comunicat de presă prin care explică anumite aspecte ale scandalului petrecut într-un local public din Baia Mare.

Șeful Inspectoratului de Poliției Maramureș a transmis un comunicat de presă prin care informează opinia publice cu privire la aspectele apărute în media odată cu scandalul provocat într-un local public de pe Bulevardul Independenței din Baia Mare.

Astfel comunicatul informează că structurile operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş desfăşoară zilnic activităţi specifice având scopul de a apăra drepturile şi libertăţile fundamentale ale persoanelor, proprietatea privată şi publică şi iau măsuri ferme împotriva tuturor celor care comit fapte contravenţionale sau penale.

Cu privire la incidentul din data de 02 decembrie, reprezentanții IPJ Maramureș notează că poliţiştii au acţionat în conformitate cu prevederile legale, în limitele competenţelor şi într-o manieră obiectivă, cu respectarea şi protejarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanelor.

Astfel, după ce la ora 02:20 oamenii legii au fost sesizaţi că o persoană a fost agresată într-un local public situat pe bulevardul Independenţei din municipiul Baia Mare, poliţiştii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Baia Mare au intervenit de urgenţă alături de luptătorii din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale Maramureş pentru aplanarea stării conflictuale.

Întrucât băimăreanul de 38 de ani devenise agresiv, a fost condus la sediul Poliţiei Municipiului Baia Mare. „Conform art. 9 din HG 991din 25 august 2005 pentru aprobarea Codului de etică şi deontologie al poliţistului, poliţistul execută acţiuni în forţă ca măsură excepţională, în strictă conformitate cu prevederile legale şi numai în situaţii de absolută necesitate iar acţiunile în forţă desfăşurate de poliţişti trebuie subordonate principiilor necesităţii, gradualităţii şi proporţionalităţii.” se arată în comunicatul IPJ Maramureș.

Pe numele agresorului poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi întrucât i-a ameninţat pe poliţişti cu moartea şi cu acte de violenţă este cercetat şi pentru comiterea infracţiunii de ultraj. Cazul a fost analizat cu procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare, care  a dispus continuarea cercetărilor în stare de libertate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse măsuri legale.

Explicația asupra faptului că incidentul nu a fost mediatizat vine prin faptul că prin intermediul buletinelor de presă şi al comunicatelor întocmite de Biroul Relaţii Publice se transmit date despre evenimente operative aflate în competenţa legală de soluţionare a I.P.J. Maramureş şi în referire la acţiuni, respectiv rezultatele acestora. În cazul constatării unor infracţiuni a căror competenţă de cercetare penală revine, conform legii, procurorilor, furnizarea în spaţiul public a oricăror informaţii referitoare la faptele şi persoanele care fac obiectul cercetării, se face cu acordul acestora.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More