Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

IPS Iustinian Chira, Arhiepiscopul Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului a suferit un infarct

0 392

Arhiepiscopul Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului, IPS Iustinian Chira, în vârstă de 95 de ani, a suferit sâmbătă seară un infarct miocardic și a fost internat la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Baia Mare, potrivit unor surse din cadrul Episcopiei.

Surse din SJU Baia Mare au confirmat pentru AGERPRES că pacientul se află internat la Secția Terapie Intensivă, fiind intubat, menționând că acesta este într-o stare critică.

Actualizare:

Arhiepiscopul Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului, IPS Justinian Chira, a încetat din viață, duminică, la vârsta de 95 ani, a anunțat directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Baia Mare.

„Arhiepiscopul Justinian Chira a încetat din viață duminică, la ora 10.36. A fost stentat, suferise un infarct miocardic acut. Un medic s-a aflat tot timpul alături de el, însă din nefericire cordul a cedat”, a declarat pentru AGERPRES directorul medical al SJU Baia Mare, dr. Vasile Pop.

Anterior, reprezentantul unității sanitare declarase că starea de sănătate a arhiepiscopului este gravă. Ierarhul ortodox a suferit, sâmbătă seara, un infarct miocardic și a fost internat la SJU Baia Mare.

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Justinian, Episcopul Ortodox Român al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, a aniversat, pe 9 septembrie 2016, 7 ani de la ridicarea la rangul de Arhiereu.

Ierarhul s-a născut la 28 mai 1921, în satul Plopiş din judeţul Maramureş, dintr-o familie de ţărani evlavioşi, la botez, primind numele de Ioan. A urmat şcoala primară în satul natal (1928-1934).

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More