Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Iresponsabili și periculoși. Șapte șoferi trași pe dreapta în trei zile

0 77

Șoselele bistrițene încep să se transforme în bulevarde pentru șoferi băuți și fără permis. Din fericire, majoritatea nu scapă de agerimea oamenilor legii.

În doar două zile polițiștii bistrițeni au depistat mai multe persoane ce au încălcat regimul de circulație pe drumurile publice. Oamenii legii au descoperit de la șoferi băuți până la „șoferi” care nu dețin, de fapt, permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

Astfel la data de 22 februarie, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au oprit pentru control în trafic un tânăr, de 21 ani, din Rebrișoara, care conducea prin localitatea Salva. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că tânărul are suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. A fost înregistrat dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

În noaptea de 22/23 februarie, prin Prundu Bîrgăului, polițiștii Serviciului Rutier au depistat în trafic un tânăr, de 19 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism aflându-se sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de aproximativ 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

La data de 23 februarie, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au depistat în trafic, un bărbat, de 44 ani, din Mititei, în timp ce conducea prin localitate, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. A fost înregistrat dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

La data de 24 februarie, tot prin Prundu Bîrgăului, polițiștii Serviciului Rutier au identificat în trafic un bărbat, de 27 ani,  din localitate, în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influența băuturilor alcoolice. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Și în acest caz a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

În noaptea de 23/24 februarie, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sîngeorz-Băi au identificat în trafic un tânăr, de 20 ani, din Rodna, în timp ce conducea prin localitate, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Fiind testat și cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare pozitivă, mai mică de 0,20 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, se efectuează cercetări pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

La data de 24 februarie, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au depistat în trafic un tânăr, de 18 ani, din Lechința, în timp ce conducea prin localitate, fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. A fost întocmit doar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere.

La aceeași dată, prin Zagra, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au identificat în trafic un tânăr, de 18 ani, din localitate, care conducea o motocicletă neînmatriculată și fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare negativă. Polițiștii efectuează cercetări pentru punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More