Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

ISJ Cluj dator cu 3,5 milioane de lei elevilor navetisti

0 56

navetisti

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Cluj aredatorii de 3,5 milioane de lei către firmele care transportă elevii care fac naveta. ȘefulISJ Cluj a spus că unii transportatorimajorează fără nejustificat abonamentele.

 

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ)Cluj, Valentin Cuibus, a declarat că Ministerul Educației a fost notificat. ”ISJ Cluj înregistrează o datorie de 3,5 milioane de lei către elevii care fac naveta la unităţi de învăţământ din judeţ. Suntem în urmă pe şapte luni şi sunt afectaţi de această situaţie un număr de 3.100 de elevi. Am primit asigurări, chiar miercuri, de la Ministerul Educaţiei că datoriile vor fi achitate şi că s-au deblocat sumele necesare”, a declarat Valentin Cuibus.

 

Firmele de transport sunt acuzate că majorează nejustificat biletele şi abonamentele şcolare. ”Problema este că în buget s-au prevăzut nişte sume dar, din păcate, transportatorii practică preţuri nejustificat de mari labilete şi abonamente, de patru -cinci ori faţă de cele normale pe aceleaşi distanţe, unde nu sunt alternative de transport. Pe rutele unde se poate circula şi cu trenul şi cu autobuzul preţurile nu au crescut. De asemenea, transportatorii eliberează abonamente pentru elevi pe o lună întreagă, în loc de 22 de zile, cât merg aceştia la şcoală, şi nu aplică nicio reducere, ci înmulţesc preţul zilnic al unui bilet cu 30 sau 31, câte zile are o lună, inclusiv sâmbăta şi duminica. Aici trebuie intervenit”, a mai afirmat şeful ISJCluj.

 

Restanțele Ministerului Educației la nivel național se ridică va valoarea de 30 de milioane de lei. Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat că a cerut Ministerului Finanțelor să deblocheze suma necesară, dar a menționat și că din septembrie ar putea fi eliminate aceste abonamente, iar banii să ajungă în conturileelevilor, scrie stiridecluj.ro

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More