Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Itu i-a salvat ”scaunul” lui Zelencz. Deputatul le-a predat o lecție consilierilor din Mica – FOTO/VIDEO

0 262

Sedinta Consiliu Local Mica octombrie 2014 (1)

Consilierii din comuna clujeană Mica s-au întrunit astăzi în cadrul unei ședințe ordinare pe luna octombrie. Pe ordinea de zi s-a aflat și un proiect de hotărâre care viza schimbarea din funcție a viceprimarului Tiberiu Zelencz. Până la urmă, după lungi discuții, primarul Goron Pavel a retras proiectul, însă a dat asigurări că luna viitoare îl va pune din nou pe ordinea de zi.

După ce luna trecută, pe 22 septembrie, proiectul de hotărâre privind schimbarea viceprimarului Tiberiu Zelencz nu a trecut din lipsă de voturi (6 consilieri au votat ca Zelencz să plece, însă era nevoie de 7 voturi!), astăzi primarul Goron Pavel a pus din nou pe ordinea de zi respectivul proiect.

Deși la precedenta ședință, consilierul județean Vasile Sălătioan le-a explicat tuturor că nu se respectă procedurile legale, consilierii din Mica nu s-au ales cu nimic în urma acelei ”meditații”. Astăzi a venit rândul deputatul Cornel Itu și a consilierului local Nelu Anca să îi facă să înțeleagă câteva dintre procedurile de bază. Deputatul dejean le-a ținut o adevărată lecție de administrație publică și le-a spus, în mare, care sunt ”greșelile” comise la această ședință. Șeful PSD Dej a pus accentul pe lipsa aprobării ordinii de zi, dar și pe lipsa avizului comisiei juridice la proiectul referitor la schimbarea lui Zelencz.

Someșeanul.ro vă prezintă în continuare o parte dintre ”gafele” consilierilor din Mica: ordinea de zi nu a fost votată la începutul ședinței, dosarele de ședință au lipsit de pe mesele aleșilor (poate au fost studiate înainte?), nu au existat ședințe pe comisii cu privire la proiectele de pe ordinea de zi, procesele verbale au fost semnate chiar în timpul dezbaterilor, președintele ședinței nu a respectat pe alocuri procedura (inițiatorul nu a prezentat proiectele propuse, nu s-au solicitat avizele, nu s-a cerut înscrierea la cuvânt), aproape toate proiectele nu au avut număr de înregistrare și dată, iar la sfârșitul ședinței consilierii au ”votat” efectiv cereri scrise de mână ale cetățenilor din comună. Dacă unele dintre ”greșeli” pot fi trecute cu vederea, altele reprezintă grave încălcări ale procedurilor legale, ”greșeli” care pot fi semnalate oricând Prefectului județului Cluj. Vasile Sălătioan (consilier județean) a anunțat luna trecută că va sesiza situația de la Mica la Prefectura Județului Cluj. ”Strict tehnic, din punct de vedere al organizării ședinței de Consiliu Local, sunt grave carențe în ceea ce privește convocarea ședinței, votarea ordinii de zi și nu se respectă procedurile și prevederile legale privind dezbaterea și aprobarea proiectelor. Voi sesiza situația la Prefectura Județului Cluj, care trebuie să ia măsuri pentru a se stopa și a se elimina aceste carențe”, a explicat, în luna septembrie, Sălătioan.

Primarul Goron Pavel și-a dat seama că ședința de astăzi este oarecum compromisă și a retras proiectul privind schimbarea viceprimarului de pe ordinea de zi. Justificarea primarului? Respectul său pentru deputatul Cornel Itu și ajutorul primit de la acesta. Cei doi au avut o discuție înainte de începerea ședinței, discuție care pare că a fost decisivă în luarea acestei hotărâri. Deși primarul a retras proiectul, tot el a anunțat că, după alegerile prezidențiale, în ședința următoare, la sfârșitul lui noiembrie, va reintroduce proiectul de hotărâre privind schimbarea lui Zelencz.

”Zelencz nu are coloană vertebrală, noi când ne-am asociat nu am știut că nu a lucrat, deci practic nu trebuia un om fără școală, fără nimic, trebuia să știm că nu ne putem baza pe el. Este un om fără caracter, una zice, alta face. Nici la serviciu nu vine, l-am suportat doi ani, practic a luat un salariu fără muncă, face dezordine în Consiliu, atacă primarul”, a declarat primarul Pavel Goron la finalul ședinței de azi.

Zelencz a preferat să nu îl atace pe Goron și a spus doar că ”domnul primar a luat o decizie bună ținând cont de faptul că împreună am pornit pentru a face lucruri importante pentru comuna Mica și sper că astăzi, ținând cont că și-a retras proiectul de hotărâre de pe ordinea de zi, să fie un nou început care să fie unul benefic cetățenilor comunei Mica. Eu sper în continuare să putem face o echipă împreună și cu siguranță dacă vom face o echipă alături de consierii locali și cetățenii comunei vom avea și rezultate”, a spus viceprimarul de la PSD. Mai multe declarații puteți vedea în materialul VIDEO de mai jos.

De menționat că la ședință au participat mai mulți locuitori din comuna Mica, susținători ai viceprimarului. Aceștia au cerut lămuriri cu privire la schimbarea lui Zelencz din funcție, moment în care o parte dintre consilieri, în frunte cu primarul Goron, au cerut ca aceștia să părăsească sala. Oamenii au refuzat să ”execute” ordinele edilului și au rămas în sala de ședințe până la terminarea întâlnirii.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More